Lukasenka: Merényletet terveztek ellenem és gyermekeim ellen

2021. április 17. 22:47

Moszkvában a Szövetségi Biztonsági Szolgálat őrizetbe vett két gyanúsítottat, akik katonai hatalomátvételt készítettek elő Belaruszban.

2021. április 17. 22:47
null

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szombat este Telegram-oldalán bejelentette, hogy a fehérorosz hatóságok őrizetbe vettek egy összeesküvő csoportot, amely merényletet tervezett ellene és gyermekei ellen, és valószínűleg kapcsolatban állt az amerikai titkosszolgálatokkal. „Elfogtuk a csoportot, elmondták, hogyan tervezték ezt az egészet” – mondta a fehérorosz vezető. „Nyilvánvalóan külföldi titkosszolgálatok tevékenységének is nyomára bukkantunk. Valószínűleg az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt, nem tudom, ki dolgozott ott az amerikaiak közül” tette hozzá.

Közben Moszkvában a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztálya azt közölte, hogy őrizetbe vettek két gyanúsítottat, akik katonai hatalomátvételt készítettek elő Fehéroroszországban. A közlemény szerint Jurij Zjankovics fehérorosz-amerikai kettős állampolgár és Aljakszandr Feduta fehérorosz állampolgár

fegyveres felkelést és katonai hatalomátvételt akartak kirobbantani

a színes forradalmak mintájára Fehéroroszországban, helyi és ukrán nacionalisták részvételével, és meg akarták gyilkolni Aljakszandr Lukasenka elnököt. A hatalomátvételt a május 9-i minszki győzelem napi ünnepségekre időzítették. Az orosz biztonsági szervek fehérorosz kollégáikkal együttműködve azonban leleplezték az összeesküvést, és átadták a két gyanúsítottat a fehérorosz hatóságoknak – tette hozzá a sajtóosztály.

(MTI)

Fotó: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök sajtótájékoztatót tart az osztroveci atomerőműnél 2020. november 7-én, az erőmű elindulásának napján. MTI/EPA/BELTA/Makszim Gucsek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
artfx
2021. május 24. 09:58
FBI szervezi.... A ven bolsevik szolas szerint hazudozik. Meg szerencse, hogy a mandi munkasor szarnya kitart vele minden tortenetben. Most eppen a gepeleritos terrorakciot tapsoljak....
tintapaca
2021. április 18. 10:46
A jelenlegi ukrajnai események kapcsán nagyon is jól érthető, hogy miért akarták megbuktatni mindenáron Lukasenkót az amerikaiak a belső ellenzéket támogatva. Egy Oroszországgal szemben ellenséges Belarusz és Ukrrajna valóságos diadal lett volna az USA külpolitikusai számára. Ja, és ne feledjük, hogy Biden a japánok "védelmében" belengette az atomfegyverek bevetését! Milyen torz fintora a történelemnek, két atombombát kaptak a japánok 1945-ben, most pedig őket védenék meg vele! Gondolkodjunk, kedves kommenttársak!
geyza1947
2021. április 18. 10:24
Belaruszban diktatúra van és általában ilyen helyeken szoktak merényleteket szervezni. Na de miért a ruszkiknál, akik velük vannak ? Ez kissé nem normális.
szürkeSzarvas
2021. április 18. 08:52
Az FBI tévedés. A CIA "fekete kapcsolataival" szoktak gyilkoltatni.(Deep Water pl.) Hogy probálkoznak ukrajnai tipusu dem.exporttal-az kézenfekvő. (Viktoria Nudelmann (Nuland) ,a rettenetesarcú "neokóhn" Kagan (Kaganovics) asszonya reaktiválva.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!