Lecsaptak a hatóságok az olasz olajmaffiára

2021. április 08. 17:09

Mintegy hetven maffiózót vettek őrizetbe Olaszországban.

2021. április 08. 17:09
null

Jelentős csapást mértek a szervezett bűnözésre az olajipari ágazatban a helyi hatóságok csütörtökön. A tájékoztatás szerint a gyanúsítottak több különböző bűnszervezet tagjai, vannak köztük a nápolyi camorra, a calabriai 'ndrangheta emberei is.    

Az úgynevezett olajmaffia elleni nyomozás keretében egymilliárd euró értékben foglaltak le vagyontárgyakat, ingatlanokat, illetve cégeket.

A hatósági, illetve házi őrizetbe vett gyanúsítottakat egyéb bűncselekmények elkövetése mellett pénzmosással és olajipari termékekhez köthető adócsalással vádolják. Az olasz főügyészség szerint a vádhatóság római, nápolyi, catanzarói és Reggio Calabria-i irodái vettek részt a műveletben.

Giovanni Melillo, a nápolyi ügyészség vezetője szerint több maffia szervezet is beépült az olajágazatba. Mint mondta, a bűnözők a többi között hamis számlák kiállításával és fiktív átutalásokkal károsították meg az államot.    

Nicola Gratteri, Catanzaro főügyésze elmondta, hogy a művelet a dél-olasz 'ndrangheta bűnszervezet több mint háromszáz tagjának Lamezia Terme városában zajló bírósági perével áll kapcsolatban.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Michele Naccari

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!