Kisebbségbe került a cseh koalíciós kormány

2021. április 13. 20:06

A soron következő rendes képviselőházi választást Milos Zeman államfő október 8-ra és 9-re írta ki.

2021. április 13. 20:06

 Az ANO három éve kötött úgynevezett tolerancia-megállapodást az ellenzéki kommunista párttal, amely bizonyos feltételekhez kötötte a koalíciós kormány támogatását. Ezeket a feltételeket - elsősorban szociális törvények elfogadása, például a nyugdíjak gyorsabb növelése – a kormány a tavalyi év végéig fokozatosan teljesítette. Két kommunista követelés – a hadsereg költségvetése növelésének mérséklése és egy új fejlesztési bank létrehozása – azonban már nem talált megértésre a kormányban, az egyeztetések nem vezettek eredményhez, ezért a kommunisták végül is felmondták a tolerancia megállapodást.   

„A kommunista párt elveszítette bizalmát partnere iránt” – mondta Vojtech Filip újságíróknak a párt vezetőségének döntését követően. A jobboldali ellenzéki pártok nem zárják ki, hogy ez a helyzet akár idő előtti parlamenti választásokhoz is vezethet. A soron következő rendes képviselőházi választást Milos Zeman államfő október 8-ra és 9-re írta ki.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. április 13. 20:48
A mi kommunistáink a -már csak hagyományok miatt is (lsd. KÁrolyi Mihály, Linder Béla) -bizonyosan a hadi költségvetés csökkentését netán megszüntetését támogatnák . Ez a különbség egy cseh komcsi meg egy magyar közt.
fatman
2021. április 13. 20:40
na, schwarc bácsinak csak összejött megbuktatni a kormányt, bazd+ _I_
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!