Képregényes főgonoszt mintáztak Jordan Petersonról

2021. április 07. 19:05

A náci Vörös Koponyának 10 szabálya van az élethez, szövegei pedig kísértetiesen hasonlítanak a híres pszichológus mondásaihoz.

2021. április 07. 19:05
null

„Tényleg egy olyan világegyetemben élek, ahol Ta-Nehisi Coates írt egy Amerika Kapitány képregényt, amely ötleteim paródiáját mutatja be a főgonosz, Vörös Koponya filozófiájának részeként?” – tette fel a kérdést Twitteren Jordan Peterson, miután kiderült, hogy az Amerika Kapitány képregény új kiadásában Vörös Koponya (aki a filmes verzióban egy őrült náci tudós volt) Jordan Peterson paródiájaként van megalkotva. 

 

Jordan B. Peterson kanadai pszichológus, egyetemi tanár, a népszerű 12 szabály az élethez című könyv szerzője, amely Magyarországon is hetekig vezette az eladási toplistákat. A torontói klinikai pszichlógus alapvetően klasszikus liberális nézetekkel rendelkezik, de emiatt a tengeren túlon a szélsőbaloldali woke közbeszéd jegyében a szélsőjobboldali jelzővel kell hadakoznia. 

Az egyik dolog, amiről sokat beszél, a történetek fontossága, és főleg bibliai történetekről beszél. Ő már szinte Biblia-tudós, ha nem egyenesen az. Ő úgy érvel, hogy a felvilágosodás értékei – a szólásszabadság, az egyén, a nyitott kutatás – mind jó dolog. Ezzel egyetértek, én magam is írtam egy könyvet a klasszikus liberális elvek védelmében” – nyilatkozta Dave Rubin egy hónapja lapunknak adott interjújában Jordan Petersonról. 

Az új képregényben szereplő, Jordan Peterson által a Twitteren megosztott nyitóképen látható rajzon Amerika Kapitány azt mondja, hogy „Vörös Koponyát gyenge fiatalokat követik, akik célt keresnek, és ő pont azt mondja nekik, amit hallani szeretnének, vagyis azt, hogy ők igenis értékesek.”

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. április 08. 11:32
én csak azt mondom, nem kéne olyanokkal együtt élnünk, akik halálunkról fantáziálnak.
röviden
2021. április 08. 10:30
Én megtiszteltetésnek venném, ha a stupidak szemében Főgonosz lehetek. :)
Naten
2021. április 07. 22:27
Szomorú, szánalmas és egészen groteszk. Aki ismeri Peterson munkásságát és tisztában van a filozófiájával (nem csak felületesen, hanem ténylegesen) az pontosan tudja, hogy ez az ember éppenséggel minden, csak nem gonosz. Az egyik legjózanabb, legjóindulatúbb, az emberek morális és mentális egészségéért küzdő nyugati gondolkodó. Azok után amin az említett úriember keresztül ment az utóbbi két évben egy ilyen húzás egyszerűen aljas és undorító.
Zsolt75
2021. április 07. 22:06
Amerikakapitány. Hú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!