Összefüggés van az AstraZeneca-vakcina és a vérrögképződéses esetek között

2021. április 06. 12:49

Erről Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője beszélt egy kedden megjelent olasz lapinterjúban.

2021. április 06. 12:49
null

Az EMA oltási stratégiával és egészségvédelemmel foglalkozó egységének vezetője az Il Messaggero című lapnak adott interjúban úgy fogalmazott: „véleménye szerint most már ki lehet mondani, hogy világos, hogy van összefüggés” a vakcina és az utóbbi hetekben tapasztalt vérrögképződéses esetek között, de azt még nem tudni, hogy pontosan mi váltotta ki ezeket a reakciókat.

Utalt arra, hogy az EMA várhatóan órákon belül hivatalosan is megerősíti ennek az összefüggésnek a fennállását.

Márciusban a vérrögképződéses esetek miatt számos európai országban felfüggesztették az AstraZeneca készítményével történő oltást, így döntött Németország, az olaszországi Piemont tartomány, de a napokban szlovén szakemberek is arról beszéltek, hogy felfüggesztenék az AstraZeneca beadását a 60 évnél fiatalabbaknak.

(MTI)

Nyitókép: Matthias Bein / dpa-Zentralbild / AFP

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. április 07. 04:35
Vírussal csak Európát akarták legyengíteni , nem gondolták hogy túl terjed. A betolakodók nem elég hatásosak eus fehér emberek keresztények ellni üldözésre , nem véletlen Európa ellen egymás után két súlyos csapás. Gyanúm lesz folytatása ami még súlyosabb . Az sem véletlen Merkel tíz körömmel védi a betolakodókat ,németek ezekre építik a jövőjüket mint Európa lerohanására megszállásra készülve .
bagira
2021. április 07. 04:22
Jut eszembe , vírust háborús célokra bevetették , ne csodálkozunk ismét . Németország az első világháborúban lépfenét és takonykórt használt a szövetségesek élelmiszerkészleteinek meg fertőzésre, Japán biológiai harcanyagokat vetett be 1939ben a szovjetek, 1942ben a kínai csapatok,illetve 1940től 1944ig kínai civilek ellen. Németország és a szövetségesek is több alka-lommal vetettek be klórgázt, foszgént és mustárgázt az első világháború folyamán. A két világháború között Olaszország Abesszíniában, Japán Kínában, Spanyolország és Franciaország Észak Afrikában, az Egyesült Királyság pedig az orosz polgárháborúba való beavatkozásakor, továbbá feltehetőleg a Közel-Keleten és Indiában alkalmazott vegyi harcanyagokat. A második világháború óta Egyiptom a jemeni polgárháborúba valóbeavatkozásakor, Irak pedig az iraki–iráni háború folyamán iráni és kurd civilek ellen vetett be vegyi fegyvert.
Gcicao
2021. április 06. 23:57
A briteknél beadtak 18 millió AstraZeneca oltást. Meghalt tőle 7 ember. Ha nálunk egyik pillanatról a másikra január elsején beadtak volna 10 milliót meghalt volna 3,5 tehát mondjuk 4, de azóta viszont a mai tudásunk szerint egy sem. Melyik a jobb???
simonvitéz
2021. április 06. 22:56
Az astra durván tizedeli a népet. De sebaj, lényeg hogy mindenki "óócsa magát". Folyt köv október-novemberben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!