Betiltják Nagy-Britanniában az Atomwaffe Divisiont

2021. április 19. 20:53

A brit kormány javaslata alapján bűncselekménynek minősülne a csoportbeli tagság, és az is, ha valaki másokat csatlakozásra ösztökél.

2021. április 19. 20:53
null

Priti Patel belügyminiszter a londoni alsóháznak küldött átiratában kérte, hogy a parlament helyezze törvényen kívül az Atomwaffen Division (Atomfegyveres Hadosztály) nevű szerveződést, és mondja ki azt is, hogy a National Socialist Order (Nemzetiszocialista Rend) nevű csoportosulás is az Atomwaffen Division, csak más néven.   

Kiképzőtáborokban készülnek a faji háborúra

A brit belügyminiszter az alsóháznak küldött indítványában leszögezte:

az Atomwaffen Division a fehérek felsőbbrendűségét hirdeti,

saját meghatározása szerint „faji háború” meghirdetésével fehér etnikai alapú fasiszta államalakulat létrehozására törekszik, és ennek elérése végett erőszakcselekményekre buzdítja követőit.    

Tíz év járhat a tagságért jelenleg

A brit kormány javaslata alapján bűncselekménynek minősülne a csoportbeli tagság, és az is, ha valaki másokat csatlakozásra ösztökél.    

E bűncselekmények miatt tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.    

Priti Patel az alsóháznak küldött átiratában közölte ugyanakkor, hogy az új terrorizmusellenes törvény alapján – amelyet II. Erzsébet királynő hamarosan kihirdet – az ilyen szerveződésekben viselt tagság legmagasabb büntetési tétele 14 évre emelkedik.    

Az Atomwaffen Division a brit belügyminisztérium hétfői tájékoztatása szerint tavaly márciusban azt állította, hogy feloszlatta magát, de júliusban utódszervezeteként megalakult a National Socialist Order. A brit kormány megítélése szerint azonban ugyanaz a csoport tevékenykedik tovább más névvel, és ugyanazt a torz ideológiát hirdeti, amelyet az Atomwaffen Division név alatt is terjesztett – áll a minisztérium ismertetésében.    

A britek terrorcsoportnak tekintik az Atomwaffen Divisiont

A brit belügyminisztérium terrorcsoportként említi a szerveződést, amely a tárca hétfői tájékoztatása szerint más, hozzá laza szálakkal kötődő külföldi szervezetek létrejöttét is ösztönözte.    

Ezek közé tartozott a Feuerkrieg Division,

amelyet a brit kormány tavaly júliusban szintén terrorszervezetnek nyilvánított és törvényen kívül helyezett.    

Priti Patel a londoni alsóháznak küldött hétfői beterjesztésében közölte: az ehhez hasonló elvetemült, fehér felsőbbrendűséget hirdető szerveződések létének célja az, hogy gyűlöletet terjesszenek, megosztottságot szítsanak és erőszak alkalmazásával szerezzenek érvényt beteg ideológiájuknak.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48saxon
2021. április 20. 10:07
Arról valóban nincs szó a hírben, hogy a másik oldali terroristákkal mi a helyzet, de azért a briteknél történtek lépések abba az irányba is, ld. a balos hisztit az ISIL-feleségek vissza-nem-engedése kapcsán. Priti Patelt azonban nem kell félteni, kis utánaolvasással kiderül, hogy a balosok egy kanál vízben meg tudnák fojtani, a keményvonalasabbak kb. "fajáruló" indiainak tartják.
1000bocs
2021. április 20. 09:14
Az a szomorú, hogy ahol az állam széttárja a kezét és megadja magát az egyik szélsőségnek - szélsőséges muszlim hordák - ott az embereket meg kell védje valaki más, ha már az állam nem teszi. Nem vagyok híve a szélsőséges ideológiáknak, semmiféle tüntetésre nem mennék, vagy csoportba nem szállok be - de ha nincs biztonság, én is a saját fegyveremre fogok hagyatkozni inkább.
olajfa1
2021. április 20. 08:34
Térdelni KÖTELEZŐ!... de a térdelés ellen tiltakozni az meg TILOS!... Hümmmmm... Furcsa egy "demokrácia" ez is...
kalhana
2021. április 20. 08:08
Prítike kipróbálhatná ezt a szöveget odahaza az indiai parlamentben is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!