Az Egyesült Királyság népirtásnak nyilvánította az ujgur helyzetet

2021. április 23. 07:26

A parlament egyhangúlag szavazott.

2021. április 23. 07:26
null

Csütörtökön az Egyesült Királyság parlamentje egyhangúlag népirtásnak nyilvánította Kína ujgurokkal szembeni bánásmódját – írta meg a The Hill. Ezzel az Egyesült Királyság lett a következő ország az USA, Kanada és Hollandia után, amely elítéli a kínai muszlim kisebbséggel szemben alkalmazott erőszakot a kommunista állam részéről.

További cselekedetek szükségesek

„A munka nem állhat meg itt. Kötelességünk a Genfi Egyezmény alapján, hogy megakadályozzuk a további atrocitások megtörténtét” – nyilatkozta Nus Ghani parlamenti képviselő. A politikus hozzátette: „A történelem nem lesz hozzánk kegyes, ha elbukunk ebben a feladatban”.

A mai napi szavazás egy fordulópontot jelöl. Mostantól senki sem tagadhatja a Hszincsiangban történő elnyomás mértékét” – jegyezte meg az esettel kapcsolatban Yasmin Qureshi képviselő. Kiemelte:

Peking továbbra is tagad

A nemzetközi közvélemény már egy ideje ellenszenvvel tekint Kínára a Hszincsiang tartományban élő ujgurokkal szembeni bánásmódja miatt. Többen a holokauszthoz hasonlították az ottani körülményeket.

Peking tagadja, hogy bármiféle bűncselekményt elkövetett volna az ujgurok ellen. Továbbra is fenntartják azon álláspontjukat, hogy az átnevelő- és munkatáborok csak kiképző programok, amelyek a muszlim lakosság integrációját szolgálják.

                                                                                                                  

Címlapképen: A brit és ujgur zászló egymás mellett egy tüntetésen

Kép forrása: Justin Tallis / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunyadi Mátyás
2021. április 23. 11:49
Hogy Kína rendszeres népirtást végez, az nyilvánvaló.
llnnhegyi
2021. április 23. 11:22
Az Egyesült Királyság Nagy Britannia) több száz éven keresztül gyilkolta az ártatlan kínai népet. Hadseregük( tengeri haderő) éjjel nappal lőttek! Hongkongbol is, végre kikergettek a tömeggyilkos okat, az Angolokat! Kína győztes. Mai kereskedelme 12x nagyobb,mint Angliae! Megfojtani,elszigetelni szeretnék ismét Kínát. USA,Kanada,Hollandia,Anglia A régmúlt mocskos gyarmatosítói bosszút forraltak Kína ellen. Ragalmaznak, vádolnak. Nem fog menni! Bukás lesz a vége. Tárgyaljatok, tárgyaljatok!
Gullwing
2021. április 23. 11:00
Jópofa gyerekek ezek az angolok is. Ekézik kínát, de a termékeiket meg simán használják. Percenként.
Isten jobb keze
2021. április 23. 10:48
Orbán és bandája, meg ....... áhhh inkább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!