A román legfőbb ügyészséghez került az úzvölgyi temetőbotrány

2021. április 22. 19:55

Azt viszont nem tudni, milyen fejlemények vannak az ügyben.

2021. április 22. 19:55
null

Megerősítette a román legfőbb ügyészség, hogy folyamatban van a 2019. júniusában, az üzvölgyi katonatemetőben történt román-magyar incidens kivizsgálása, de semmit sem árult el arról, hogy milyen fejlemények vannak az ügyben – írja a Főtér.

A portál emlékeztet: a mojnesti ügyészség nem emelt vádat a temetőfoglalók ellen, mert az ügyész érvelése szerint a „ki a magyarokkal az országból” nem tekinthető uszításnak vagy diszkriminációnak, hiszen csak az akkor ott tartózkodó magyar csoportnak szólt, nem az egész erdélyi magyarságnak.

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat ekkor pert indított a bíróságon, így került a legfőbb ügyészséghez az ügyirat, mely az ügyészség által figyelmen kívül hagyott fotókat, helyszíni felvételeket, beszámolókat, egyéb bizonyítékokat is tartalmazott.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2021. április 23. 04:25
"...ki a magyarokkal Romániából..." Ez nem uszítás? Románia még nem lépett be a civilizált világba... Valószínűleg soha nem is fog!
Magyarok Pásztora
2021. április 22. 21:23
Akkor nézünk majd nagyot amikor annektálják besszarábiát és bukovinát. Egyelőre.
packó_
2021. április 22. 20:54
Még csak két éve volt, ráérnek vizsgálgatni...
pitypang1125
2021. április 22. 20:25
Szar tetves bocskoros jobbágyok. Mikózben a Magyar háborús halottak temetőjét akarnák kisajátítani, aközben a valós Román hadisírokat, meg eszi gondozás nélkül a természet. Hát ezeknek a bocskoros, sehova sem tartozó tetveknek már a halottak sem szentek? Remélem a russzkik hamarosan szétbasszák a pofájukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!