Zöld fordulatot hirdetett Szaúd-Arábia

2021. március 28. 10:06

40 milliárd fát ültetnének a térségben.

2021. március 28. 10:06
null

Mohamed bin Szalman, Szaúd-Arábia koronahercege ambiciózus projektbe vágott bele – írja a Portfolio. 

A herceg többek között ezeket az ígéreteket tette:

  • A következő évtizedek során Szaúd-Arábia 10 milliárd fát fog ültetni.
  • A Közel-Keleten összesen 40 milliárd fát ültetnek a szomszédos orzságokkal karöltve,amely a világ legnagyobb erdősítési programja lesz.
  • 2030-ra az országban megtermelt energia fele már megújulók energiaforrásokból fog származni.

Mohamed bin Szalman nem részletezte a programot, valamint azt sem fejtette ki, hogy miként tervezik megvalósítani a programot, amely a régióban uralkodó éghajlati viszonyok miatt feltehetően nem egyszerű feladat. Emellett arról sem számolt be, hogy pontosan mennyi idő alatt akarnak több tízmilliárd fát ültetni.

A zöld program a Vison 2030 terv része, amely az olajtól való függetlenedést segítené elő, illetve az országban élők életminőségét javítaná.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2021. március 28. 22:20
ambiciózus projektbe vágott bele – írja a Portfolio. A hercegnek sok ambiciózus projektje közismert, elég a követségi projektre visszaemlékezni...
Porkoláb Zsuzsa
2021. március 28. 21:56
Ő nem rossz rendszert működtet, az egy más világ. rend és fegyelem van, ha nem is mindig értünk vele egyet. Van család, a nők azzal foglalkoznak, emivel itt is kellene: 1. Konyha, 2. templom, 3. gyerek. A férj örül ha pihen, megy egyik punci.ól másikra. De elveszi feleségül és eltartja. Nem idegen nők után koslat, mint itt páran.
Azmo
2021. március 28. 20:09
Hát sok sikert hozzá. De nem véletlenül sivatag a sivatag, bunko_jobbos rávilágított a lényegre, ugyanis a fák úgy tartják fenn a keringésüket, hogy a felvett víz 90 százalékát elpárologtatják. Ahoz hogy egy esőerdő szerű vízkörforgást hozzanak létre minimum 50-100 év mesterséges öntözést kell alkalmazniuk. Arról nem beszélve, hogy a uralkodó széljárás lehet az összes párát ami a fákból keletkezik nagyon messzire elviszi.De hátha összejön nekik!
bunko_jobbos
2021. március 28. 19:40
Egyszer olvastam, hogy a fák rohadt sok vizet párologtatnak el. Szóval hihetetlen sok vizet kell majd pótolni. Ez azért értelmetlen, mert nem olyan munka, hogy sok erőt befektetek, aztán majd jó lesz, hanem csak addig működik, amíg valaki folyamatosan kívülről táplálja pénzzel. Azért nincsenek ott fák, mert nem esik az eső. Ezt nem fogják megváltoztatni. Olyan ez, mintha mi k. sok pénzből csinálnánk hűtött sípályákat a Kékesen, és eladnánk, hogy hűtjük, tehát a felmelegedés ellen harcolunk. :-))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!