Újabb katasztrófával fenyeget az afrikai éhezés

2021. március 23. 16:42

A világ több mint húsz országában fenyeget az akut éhínség szintjének növekedése, hacsak a nemzetközi közösség nem tesz ellene – áll az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) kedden ismertetett jelentésében.

2021. március 23. 16:42
null

A dokumentum szerint a szélsőséges időjárási viszonyok, a sáskajárások, a politikai konfliktusok és a koronavírus-járvány gazdasági kihatásai drasztikusan ronthatják több millió ember élelmezési helyzetét az elkövetkező hónapokban.    

„Katasztrófa bontakozik ki szemeink előtt” – fogalmazott David Beasley, a WFP igazgatója.   

A jelentés szerint különösen drámai a helyzet a konfliktus dúlta Jemenben, Dél-Szudánban és Nigéria északi részén.

Bár a válsággócok többsége Afrikában található, az élelmezési helyzet olyan országokban is rosszabbra fordulhat, mint Afganisztán, Szíria, Haiti és Libanon – figyelmeztettek a szervezetek.    

A FAO és a WFP helyzetértékelése szerint több mint 34 millióan szenvednek jelenleg rendkívüli alultápláltságtól,

vagyis ezek az emberek az éhhalál küszöbén állnak. „Mindannyiunk feladata, hogy haladéktalanul és gyorsan cselekedjünk az életek és az emberek megélhetésének megmentése végett, elejét véve a legrosszabb helyzetnek” – emelte ki Csü Tung-jü, a FAO vezetője.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó/EPA

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2021. március 23. 20:05
Kell agy nagy Live Aid koncert, akkor néhányuk egyszer jóllakhat, aztán minden mehet tovább a megszokott módon.
szalkai
2021. március 23. 20:05
Kínában 30-35 millió ember halt éhen a maoista Nagy Ugrás rémálma idején. Ma nincs éhezés, nincs nyomor, ők gyártják a világ iparcikkeinek felét. De Cseh Katka elítéli őket, mert állítólag levetetik az ujgur mohamedán nők fejkendőjét...... Hallatlan embertelenség! Ez ilyen az viszont belefér a libsiknek.
az ember
2021. március 23. 19:41
Csak csatlakozni tudok a többiekhez, a népszaporulatot kell visszafogni, vagy ha nem, akkor jön az éhínség. A szelektív nyugati segítség is csak ártott eddig a helyzeten.
Ninini
2021. március 23. 19:11
Nácifasiszta leszek, de... Az a véleményem, hogy mindenki takarodjon haza arról a kontinensről, aki nem odavaló. És deszkázzuk rájuk pár száz évre. Be fog állni a normális, eltartható lélekszám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!