Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Szlovákia kétmillió adag orosz vakcinát vásárolt

2021. március 01. 19:18

Az első szállítmány hétfő este érkezett meg Kassára a szlovák hadsereg különgépén – jelentette be Igor Matovic miniszterelnök a kassai repülőtéren tartott sajtóértekezletén.

2021. március 01. 19:18
null

Szlovákia kétmillió adag, koronavírus-elleni Sputnyik V orosz vakcinát vásárolt. Az első szállítmány hétfő este érkezett meg Kassára a szlovák hadsereg különgépén – jelentette be Igor Matovic miniszterelnök a kassai repülőtéren tartott sajtóértekezletén.

Matovic bízik abban, hogy az orosz fél betartja a szombaton aláírt megállapodást, és megfelelő mennyiségben, időben fogja szállítani a vakcinát. Egy hónapon belül egymillió vakcina érkezésére számítanak – mondta –, májusban és júniusban pedig a második millió orosz oltóanyagnak is meg kellene érkeznie Szlovákiába.    

„Szlovákia a következő hónapokban több mint 40 százalékkal tudja majd felgyorsítani az oltás tempóját” – szögezte le a kormányfő.    

Marek Krajcí egészségügyi miniszter újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: az orosz vakcinával történő oltás önkéntes lesz, és életkori korlátozás nélkül beadható.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2021. március 01. 23:31
A Patás betette a lábát Pozsonyba is! Felkészül Prága, Berlin, Párizs...
hegyivadász
2021. március 01. 21:53
Az ellenzék nem talál fogást a mindegy milyen a vakcina, csak elérhető legyen kormányállásponton, ezért futnak bele nap, mint nap az újabb pofonba. Azt nem értem, hogy az ellenzék oldalán nincs egy értelmes ember sem, aki felismerné, hogy hosszú távon több haszna lenne ebben a helyzetben a konstruktív viselkedésnek? Persze, tudom, költői a kérdés.
popzene
2021. március 01. 20:34
"Egy hónapon belül egymillió vakcina érkezésére számítanak." Magyarország egy hónapon belül 600 ezerre számított a ruszkiktól, és kapott is 140 ezret nagy csinnadrattával, muhaha.
Kiscsillag
2021. március 01. 20:03
Orbán zsenialitása ismét igazolódott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!