Örmény majdan? – betörtek a tüntetők egy kormányzati épületbe

2021. március 01. 11:00

Kormányellenes tüntetők behatoltak hétfőn Jerevánban egy kormányzati épületbe, amelyben több minisztérium hivatalai találhatók, követelve az örmény miniszterelnök, Nikol Pasinján lemondását – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

2021. március 01. 11:00
null

Az örmény hadsereg vezérkari főnöke, Onik Gaszparján, magas rangú tisztek támogatásával múlt héten lemondásra szólította fel Pasinjánt, aki ezt puccskísérletnek minősítette. Az ellenzék ugyanakkor üdvözölte a vezérkar kezdeményezését, és az utóbbi napokban többezres tüntetéseken követelték a miniszterelnök lemondását.    

A RIA Novosztyi szerint a tüntetők felszólították a kormányhivatal dolgozóit, hogy ne vegyenek részt Pasinján támogatóinak nagygyűlésén, kormányellenes jelszavakat hangoztattak, és követelték a miniszterelnök lemondását, majd elhagyták az épületet. Szavaik szerint azt akarták demonstrálni, hogy bármelyik minisztériumba képesek behatolni.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Photolure/Lusi Sargsijan

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. március 01. 14:39
bálydedy férje
kòn bandi
2021. március 01. 12:42
Most veszítik el a maradék , hegyikarabah valóban örmények lakta részt . Sokat akarnak markolni.
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. március 01. 11:56
"Örmény majdan?" Ez nem a forradalom, ez már az ellenforradalom elvtársak. Ne keverjük össze a kettőt!
elfújta az ellenszél
2021. március 01. 11:30
Még egy hely, ami nem jött be Sorosnak. Marad utána a nyomor és a nemzeti megaláztatás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!