Már a bajor miniszterelnök szerint is kínai és orosz vakcina kell

2021. március 16. 11:54

Markus Söder CSU pártelnök, Bajorország miniszterelnöke a tegnapi választások után tartott sajtótájékoztatóján az alábbiakat nyilatkozta: „A legelső lépés az oltások felgyorsítása! Az oltás nem sikertörténet Európa számára. Kínával és Oroszországgal mielőbb meg kell kezdni a tárgyalásokat, és bevizsgáltatni ezeket az oltásokat”.

2021. március 16. 11:54
null

Marcus Söder már február végén élesen bírálta az európai vakcinabeszerzésket, amikor az első problémák megmutatkoztak az AstraZeneca szállítmányaival kapcsolatban. Azóta a brit-svéd vakcina használatát több európai ország is felfüggesztette, mely miatt újra szükségessé vált az egyéb iránt is megcsappant mennyiség keleti vakcinákkal történő pótláésa. A német oltási program megakadt, ezért a bajor kancellár ismét a kínai és orosz vakcinák használatát szorgalmazta. 

Söder már január végén a keleti vakcinák európai bevezetését támogatta, a bajor kancellár szerint a leölt vírust tartalmazó kínai és az adenovíruson alapuló orosz vakcinák használata mellett megoldás lenne az is, ha az állam venné kezébe az irányítást. Ezzel gyakorlatilag a magyar kormány álláspontjával megegyező elképzéleseket vázolt: „A szociális piacgazdaság híve vagyok, de a koronavírus-világjárvány egy olyan szükséghelyzetet állított elő, ami hosszútávon a piacgazdaság alapjait tenné tönkre. Ezért egy szükség-vakcinagazdálkodást kell kialakítani, amely során az állam világosan előírja a dolgokat”  nyilatkozta még január végén a Die Weltnek, mely interjúban már akkor élesen bírálta az Európai Gyógyszerügynökség szerinte indokolatlanul lassú eljárását az orosz és kínai vakcinák elismertetése tekintetében. 

Fotó: MTI/EPA/Action Press pool/Henning Schacht

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. március 17. 14:08
Hallod, körmösbauer? El akarják vásárolni előlünk a keleti vakcinákat! Fedd már meg őket is gyorsan!
fatman
2021. március 16. 14:14
Orbán Viktor hány lépéssel jár bárki előtt???
turáni sólyom
2021. március 16. 14:00
A hülye németek beállhatnak a rendelői sor végére! Venezuela, Dél-Szudán, Angola, Brazília, Indonézia után.... Megérdemlik a sorsukat!
nempolitizálok
2021. március 16. 13:26
Ballibsik nektek viszont még coki, Gyurcsány NEM engedélyezte. Remélem mindegyikőtőkben van annyi gerinc, hogy ki tudja mondani, dr. úr NEM KÉREM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!