Korrupciógyanúba keveredett a német egészségügyi miniszter

2021. március 22. 14:24

Jens Spahn férje(!) a Burdánál dolgozik, és a vállalat félmillió maszkot adott el a tárcának 2020 áprilisában, a koronavírus-fertőzések első hulláma idején.

2021. március 22. 14:24
null

Jens Spahn az első tárcavezető Angela Merkel kabinetjében, akit azzal gyanúsítanak, hogy hasznot húzott a koronavírus elleni állami védekezésből, jóllehet már több kormánypárti politikus is lemondásra kényszerült hasonló korrupciós vádak miatt, írja a Magyar Nemzet a Der Spiegelre hivatkozva. A Burda nevű vállalat, amelyben az egészségügyi miniszter férje(!) vezető pozíciót tölt be, félmillió maszkot adott el a tárcának 2020 áprilisában, a koronavírus-fertőzések első hulláma idején. A mintegy 570 ezer maszkért a tárca több mint 900 ezer eurót fizetett, ami darabonként 1,6 eurós, vagyis mintegy 600 forintos árat jelent. Spahn egyébként korábban azt mondta, „nemzeti szinten kell gondoskodni az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz oltóanyag beszerzéséről, ha az Európai Unió nem lép”.

Az elmúlt két hétben már ketten is távozni kényszerültek a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségének parlamenti frakciójából, mivel felmerült a gyanú, hogy hasznot húztak a koronavírus elleni védekezésben használt orvosi maszkok és egészségügyi védőruházatok kormányzati beszerzéséből.

Fotó: MTI/EPA/Pool/Andreas Gora

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2021. március 23. 00:11
hát nem cukik így együtt? :))) https://i0.wp.com/nuernberger-blatt.de/wp-content/uploads/2020/02/gay_jens_spahn_deutschland.jpg?resize=678%2C381&ssl=1
figyelő4322
2021. március 22. 21:59
Szóval...hát ezt nem tudtam röhögés nélkül átgondolni. A miniszter férfi, de férje van... Ez az eset egy régi vicc csattanójára emlékeztet. Csak a csattanóra emlékszem, ami így szól: "Álljon meg a menet, pöcse van a menyasszonynak!" Ja, hát akkoriban ez még meglepte a vőlegényt! A mai Germánisztánban úgy látszik, ez már mindennapos lehet?
Minnie
2021. március 22. 18:48
Kurrupció csak jobboldali magyar kormányok alatt van. A fejlett myugaton lobbiznak!!!
makám
2021. március 22. 17:45
"Korrupciógyanúba keveredett a német egészségügyi miniszter" a neve "Spahn" és a kinézete alapján: fajtajelleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!