Irán mellett fog hadgyakorlatot tartani az USA

2021. március 22. 09:37

Az Ománi-öbölben és az Arab-tengeren tartandó haditengerészeti gyakorlaton részt vesz Belgium, Franciaország és Japán is.

2021. március 22. 09:37
null

Vasárnap közölte az Egyesült Államok haditengerészete, hogy közös haditengerészeti gyakorlatot fog tartani Belgiummal, Franciaországgal és Japánnal – írta meg a The Times of Israel. A hadihajók az Arab-tengeren és az Ománi-öbölben fognak gyakorlatozni, miközben a közel-keleti régióban folyamatosan nőnek feszültségek az iráni atomprogram miatt.

A haditengerészeti gyakorlatra azt követően kerül sor, hogy Irán felrúgta a 2015-ben kötött nukleáris megállapodást. Ugyan Joe Biden amerikai elnök már többször kifejezte azon szándékát, hogy visszatérne a megállapodáshoz, a feszültségek nem csillapodtak a két ország között.

Biden az előző hónapban rendelt el megtorló csapást Szíriában, miután feltehetőleg iráni támogatású iraki milíciák amerikai érdekeket támadtak.

Irán egyelőre nem reagált a hadgyakorlat bejelentésére.

Címlapképen: Francia repülőgépszállítók

Kép forrása: Daniel Hinton / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2021. március 22. 13:41
A béke jegyében. Két átpelenkázás között indít egy háborút.
Bradanek
2021. március 22. 12:50
Ez ugye, biztosan nem provokáció? Ez csak üzlet, mert az USA keresi kereskedelmi partnereit, hová lehetne még exportálni a nagyon sikeres árút, az amerikai típusú demokráciát.
luisbathhelena
2021. március 22. 12:13
Reméljük az amcsiknak sincs semmilyen kifogásuk ha Los Angelestől 12 tengeri mérföldre gyakorlatozik az iráni flotta (minthogy jogi kifogásuk ez ellen nem lehet)
MayorAnna
2021. március 22. 11:25
Ukrajna koronavakcináért engedi be a haszid zsidókat - ezt is Bibi járta ki Miközben az Európai Unió tagállamai tavaly decemberben a koronavírus-vakcinára vártak (hiába), Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök egyeztetett a Pfizer zsidó igazgatójával, Albert Bourlával, aminek eredményeként a gyógyszergyártó cég megindította a nagy mennyiségű vakcinaszállítmányokat Izraelbe. Így aztán a mára komoly tartalékokkal rendelkező Izrael most már egyes országok lekenyerezésére is használhatja a német (és magyar) tudással kifejlesztett oltóanyagot. A Jediot Áháronot híre szerint Szíria után most Ukrajnát bírja rá engedményekre a zsidó állam a vakcina ellenében. Forrás: https://kuruc.info/r/4/226030/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!