Hollandiában a szexmunkások is tüntetnek

2021. március 02. 17:36

Hugo de Jonge egészségügyi miniszter megerősítette, a közeljövőben egészen biztosan nem folytathatják tevékenységüket.

2021. március 02. 17:36
null

A kereskedők, a vendéglátóiparban dolgozók és a szexmunkások is tüntettek Hollandiában kedden a koronavírus-járványt lassítani hivatott szigorú lezárások ellen – adta hírül a helyi sajtó. Amszterdamban és dél-hollandiai Breda városában az étterem- és bártulajdonosok, illetve üzemeltetők a lezárások elleni tiltakozás jegyében megnyitották teraszaikat, kerthelységeiket.

A vendéglátóiparban dolgozók ezzel azt szerették volna demonstrálni, hogy a higiéniai szabályokat úgy is be lehet tartani, ha vendégeiket a szabadban elhelyezett asztaloknál szolgálják ki. Az ország vendéglátóegységei október óta nem nyithatnak ki, kereskedelmi tevékenységet csak előzetes megrendelésre folytathatnak.

A rendelkezések megszegése 4000 euró pénzbírságot von maga után.

Hágában a szexmunkások az ellen tiltakoztak, hogy nem fogadhatják ügyfeleiket, miközben a fodrász- és kozmetikai szalonok újra kinyithattak. Hugo de Jonge, a holland ügyvivő kormány egészségügyi minisztere kedden megerősítette, hogy a szexmunkások, a közeljövőben egészen biztosan nem folytathatják tevékenységüket. A drenthéi tartományban fekvő Klazienaveen városában 140 kiskereskedő nyitotta meg üzletét a hatályban lévő rendszabályok ellenére. „Elegünk van a jelenlegi kormány pusztító politikájából. Ha ez így megy tovább, egy kisüzlet sem fog megmaradni” – nyilatkozta a helyi boltosok szövetségének szóvivője a holland sajtónak.

A nemzeti közegészségügyi szolgálat közlése alapján kedden a hétfői adatokhoz képest 5 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma, 4032 embernek lett pozitív a vírustesztje.

(MTI)

(Fotó: Rohamrendőrök felszámolják a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások elleni tüntetést Amszterdamban 2021. február 28-án.MTI/AP/Peter Dejong)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. március 08. 09:08
Ha betartják a másfél méteres távolságot akkor "tevékenykedhetnek"... /szmájli/
Párhuzamos különvélemény
2021. március 02. 19:22
"egészségügyi miniszter megerősítette, a közeljövőben egészen biztosan nem folytathatják tevékenységüket" Hát, ez egy nagy szopás.
u.cserkész
2021. március 02. 19:09
Nem csoda, ha tüntetnek a szexmunkások, már jó ideje nincs meg a betevő.
ujujuj
2021. március 02. 18:58
Online esetleg? Vagy elvitelre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!