Frans Timmermans: Történtek hibák a vakcinabeszerzésben

2021. március 14. 12:20

Az Európai Bizottság alelnöke egy vasárnapi német lapinterjúban beszélt erről.

2021. március 14. 12:20
null

A holland szociáldemokrata politikus a Der Tagesspiegel című lapban közölt interjúban kifejtette, hogy „tragédiát” okozott volna, ha az EU-tagállamok nem a közös vakcinabeszerzést választják, mert ha egyedül a gazdasági erő határozza meg a hozzáférést, egyes országok nem jutnak hozzá a szérumhoz.

Mint mondta, „probléma lenne, és nem csak a szegényebb országoknak”, ha csak a leggazdagabb tagállamok engedhetnék meg maguknak a vakcinavásárlást. Ezt ismerték fel az „oltóanyag-szövetséget” megalakító EU-tagok, köztük Németország és Hollandia. Ezek az országok belátták, hogy jobb a közös, európai fellépés. Hozzátette:

de a gazdagabb országok érdekeit is a közös beszerzés szolgálta. „Nézzük meg, hogy hol tartunk április végén” – mondta a brüsszeli bizottság alelnöke arra a kérdésre, nem szegénységi bizonyítvány-e az EU-nak, hogy gyorsabb az oltási kampány a közösségből éppen kivált Nagy-Britanniában.

Hozzátette, hogy a mérleget a világjárvány végén kell elkészíteni, mert „akkor láthatjuk majd, hogy miben tévedtünk és mit tettünk helyesen”, egyelőre pedig arra kell összpontosítani, hogy „egész Európa oltóanyaghoz jusson”.

(MTI, Der Tagesspiegel)

Nyitókép: Olivier Matthys / POOL / AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. március 14. 21:58
Azon csodálkozom, senki sem érdeklődik Stelly Kyriakides egészségügyi népbiztos hogylétéről a vakcina válságban. Az Angliában pszichológiusi képzettségett szerzett, a gyermekbántalmások témaköréből mesterdiplomát szerzett népbiztos nő bizonyára tudós szakértője az infektológiának, epidemiológiának. Hogy-hogy nem hangzik el a neve egyetlen híradásban.
Tárkány Álmos
2021. március 14. 19:50
A f@szi nemcsak nézeteiben, hanem külsőleg is egyre jobban hasonlít Leninre.
bela barva
2021. március 14. 18:56
Ez a béna EU projekt hamar kinyiffant, kár erőltetni úgy sem fog menni. Ez a járvány megadta a kegyelemdöfést.
Jack Reynor
2021. március 14. 18:24
Timmermanst majd a Vágó István kvízprocesszor jól megkritizálja, amiért az EU-t kritizálja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!