Feladta magát a madirid bíróságon egy körözött katalán politikus

2021. március 11. 18:09

Feladta magát a madridi legfelsőbb bíróságon csütörtökön az egyik körözött katalán függetlenségi politikus, Meritxell Serret.

2021. március 11. 18:09
null

A Carles Puigdemont vezette katalán kormány egykori mezőgazdasági tárcavezetője 2017 októberében hagyta el Spanyolországot az elnökkel és három további kormánytaggal, miután a spanyol központi kormány leváltotta őket és átmenetileg felfüggesztette a tartomány autonómiáját az alkotmányellenes függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint egy katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt. Spanyolország területén azóta elfogatóparancs van ellenük érvényben.    

Meritxell Serret az első, aki hazatért,

de ő az egyetlen, akit a többiekhez képest csak kisebb súlyú bűncselekményekkel vádolt meg az ügyészség. Közpénz hűtlen kezelése és engedetlenség miatt kell a bíróság elé állnia, míg társait lázadás bűncselekményével vádolják.    

A hazatért politikus szabadon távozhatott a bíróságról,

ahol április 8-án fog vallomást tenni. Serret a február 14-i katalán tartományi választásokon képviselői mandátumot nyert pártja a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) színeiben.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq, A képen Antoni Comín volt egészségügyi miniszter, Lluís Puig i Gordi volt kulturális miniszter és Meritxell Serret volt mezőgazdasági miniszter, a menesztett katalán kormány tagjai láthatóak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2021. március 12. 04:32
Nesze neked eu jogok meg szabadság meg cucilizmus.
yanoo
2021. március 11. 19:44
Politikai foglyok az EU-ban? ...naaaa, neeeee, ez valami vicc?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!