Fekete nőként ábrázolják Britanniát egy új érmén

2021. március 24. 08:31

A Királyi Pénzverde szerint itt volt az idő, hogy a szimbólumot korszerűsítsék.

2021. március 24. 08:31
null

A Király Pénzverde egy új érmét adott ki, amelyen az Egyesült Királyságot ábrázoló Britannia harcosnőt ezúttal egy színesbőrű modell ábrázolja – írta meg a Sun. Ez az első alkalom, amikor a szimbólumot nem fehér emberről mintázzák. Clare Maclennan, a Pénzverde egyik részlegvezetője azt mondta, éppen itt volt az ideje, hogy Britannia imázsát korszerűsítsék. Mint mondta:

Hozzátette azt is, hogy a Királyi Pénzverde továbbra is azon lesz, hogy keresse a sokszínű megoldásokat, amik reflektálnak a „fejlődő és megújuló” Nagy-Britanniára.

A Pénzverde az előző évben jelentette be elköteleződését amellett, hogy megjelenítsék a sokszínűséget az érméken. Tavaly az új 50 pennysen például az a kifejezés szerepelt, hogy „Diversity built Britain”, azaz „A sokszínűség építette Britanniát”.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mackó Lackó
2021. április 07. 19:26
Aki volt Britanniában az tudja, igen, már fekete.
Akitlosz
2021. március 24. 22:11
Aztán csodálkoznak majd, hogy a befektetők miért kínai panda érmét vesznek inkább.
nempolitizálok
2021. március 24. 17:55
Mellényúltak, mert ki kell majd javítaniuk pár tíz év múlva muszlim nőre.
Akitlosz
2021. március 24. 13:59
Ezek szerint Britannia már fekete ország, hogy egy fekete nő jelképezi a leginkább? Én elhiszem, hogy így van, ha így van, de azért szomorú vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!