Emberi jogi akciótervet hirdetett Erdogan

2021. március 02. 16:08

Recep Tayyip Erdogan török államfő kedden Ankarában felvázolta országa új emberi jogi akciótervét, amely a legfontosabb célok között említi a véleménynyilvánításhoz, a gyülekezéshez és a vallás gyakorlásához fűződő szabadságjogok megóvását és fejlesztését.

2021. március 02. 16:08
null

Erdogan az államfői palotakomplexum kongresszusi központjában tartott beszédében hangsúlyozta, hogy ennek a három területnek a megerősítése érdekében tették a legtöbb erőfeszítést. 

anyanyelvére, vallására, etnikumára, bőrszínére, nemére, politikai állásfoglalására, filozófiai meggyőződésére, felekezeti hovatartozására tekintet nélkül. Senkit nem lehet megfosztani szabadságjogaitól bíráló kijelentései miatt akkor, ha tiszteletben tartja a másik fél jogait” – hangoztatta.    

Az elkövetkező két évre kitűzött célok között szerepel továbbá az igazságszolgáltatás függetlenségének, valamint az egyén tisztességes bírósági eljáráshoz való jogának megerősítése, az eljárások felgyorsítása, illetve a sajtóban és az interneten elkövetett bűncselekmények felülvizsgálata a szabad véleménynyilvánítás fejlesztése céljából.    

A felvázolt emberi jogi akcióterv összesen 393 intézkedést tartalmaz.    

A török államfő, aki kritikusai szerint az alapvető jogokat korlátozva egyre inkább tekintélyelvi alapon vezeti országát, a jövő héten a gazdaságra vonatkozó reformprogramot ismerteti a nyilvánossággal.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Török elnöki hivatal sajtóirodája

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Camael
2021. március 02. 20:15
bármit tehetsz ,de gülenista nem lehetsz ... tessék még rímel is
Alexis de Tocqueville
2021. március 02. 18:51
Ez olyan lehet, mint anno Hitler zsidómentési programja
Párhuzamos különvélemény
2021. március 02. 17:23
Jó ez a nyitókép. Épp azt mondja: "hát, ilyen szarságokat én is tudok mondani..." :-)
fatman
2021. március 02. 16:48
Putyinnak is ezt kellene csinálnia... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!