Durvul a helyzet az egyik romániai kórházban

2021. március 09. 09:44

Ágyhoz kötözik és leszedálják a fertőzötteket, hogy ne zavarják az orvosokat – állítja egy szebeni asszisztens, írja a Főtér.

2021. március 09. 09:44
null

Súlyos vádakat fogalmazott meg a nagyszebeni megyei kórház egyik alkalmazottja, írja a Főtér. Egy nevét elhallgatni kívánó asszisztens a helyi Turnul Sfatului portálnak azt nyilatkozta, az egészségügyi intézmény intenzív terápiás osztályára kerülő koronavírusos betegeket gyakran ágyhoz kötözik és leszedálják, hogy ne zavarják az orvosokat.

Az intenzív terápiás osztály volt munkatársa ennél súlyosabb vádakat is megfogalmazott: azt állítja, olyan páciensek is lélegeztetőgépre kerülnek, akik esetében ez nem is lenne indokolt, és ez is csupán azért van, hogy az orvosoknak és az asszisztenseknek könnyebb legyen a munkájuk.

A Főtér hozzáteszi, hogy a vádakat kellő óvatossággal kell kezelni, de tény, a cikk nyomán a törvényszéki ügyészség már a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárást indított, és Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter is elrendelt egy átfogó ellenőrzést a nagyszebeni kórházban.

Fotónk illusztráció, MTI/EPA-LUSA/Antonio Pedro Santos

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!