Csak írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni

2021. március 05. 20:31

Hétfőtől lép életbe a szabály.

2021. március 05. 20:31
null

A brit közlekedési minisztérium pénteken ismertetett rendelete alapján hétfőtől csak írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni.

A nagy-britanniai koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások között már jó ideje szerepel, hogy Angliából – nagyon kevés számú nyomós indok kivételével – nem szabad külföldre utazni. A brit kormány azonban ezt a rendelkezést március 8-tól kiegészíti azzal, hogy azoknak, akik mégis külföldre kívánnak utazni, ezt írásos formában kell megindokolniuk.Aa rendelkezés az Angliában élő külföldi állampolgárokra is vonatkozik.

A lehetséges utazási indokok között szerepel a külföldi munkavállalás, a jótékonysági célokat szolgáló önkéntes tevékenység, a külföldi tanulás, illetve az, ha valakinek orvosi kezelés céljából kell külföldre utaznia. Elfogadott indok emellett a külföldi esküvő, és az, ha valaki külföldön elhunyt hozzátartozójának temetésén kíván jelen lenni.

(MTI)

Nyitókép: Justin Tallis / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2021. március 06. 07:28
minek is? a 65+ evesek beoltva sot a lakossag 33%-a is az ilyen felesleges intezkedesek miatt jaratodik le a jarvanykezeles
hopika
2021. március 06. 01:01
ez még csak a kezdet. úgy le leszünk még szopatva h sírni fogtok
zara
2021. március 06. 00:31
beteg... de a great reset része...
MayorAnna
2021. március 05. 21:38
Minden nemzet tanulhat, és tanuljon a másiktól... (Asszem-Széchenyitől) KÖVETENDŐ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!