A növényi alternatívák elterjedése visszaszorítja majd az állati eredetűeket – egyebek mellett azért, mert a növényi húspótlékok ára 2023-ra a húsokéval lesz egyenlő – véli egy tanulmány.
A Boston Consulting Group stratégiai tanácsadó és a kifejezetten húsokat kiváltó növényi alternatívákat kínáló cégekkel üzletelő befektetőcég, a Blue Horizon frissen készült tanulmánya alapján Európában és Észak-Amerikában 2025-ben csúcsra jut majd a húsfogyasztás, utána azonban folyamatosan csökkeni fog.
Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban a fogyasztók körülbelül 11%-a már fokozottan érdeklődik az alternatív fehérjék iránt; 66%-a valamennyire érdeklődik, közömbös vagy kissé érdeklődő; és egy friss tanulmány szerint csak 23%-uk zárkózik el.1 Mi növeli az érdeklődésüket? A javított íz és az alacsonyabb ár.