Tanulmány: a nyugati világ 2025 után egyre inkább lemond a húsfogyasztásról

2021. március 24. 20:35

A növényi alternatívák elterjedése visszaszorítja majd az állati eredetűeket – egyebek mellett azért, mert a növényi húspótlékok ára 2023-ra a húsokéval lesz egyenlő – véli egy tanulmány.

2021. március 24. 20:35
null

A Boston Consulting Group stratégiai tanácsadó és a kifejezetten húsokat kiváltó növényi alternatívákat kínáló cégekkel üzletelő befektetőcég, a Blue Horizon frissen készült tanulmánya alapján Európában és Észak-Amerikában 2025-ben csúcsra jut majd a húsfogyasztás, utána azonban folyamatosan csökkeni fog.

forrás: bcg.com

Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban a fogyasztók körülbelül 11%-a már fokozottan érdeklődik az alternatív fehérjék iránt; 66%-a valamennyire érdeklődik, közömbös vagy kissé érdeklődő; és egy friss tanulmány szerint csak 23%-uk zárkózik el.1 Mi növeli az érdeklődésüket? A javított íz és az alacsonyabb ár.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. március 25. 11:39
Pedig ezt se tartották sokan elképzelhetönek ! Óriási, hogy mi mindent képesek belátni az emberek, ha megismerik az összefüggéseket. De az is fontos és jó, hogy a fiatalok egyre kevésbé törödnek a drága, neves márkák snob-appeal-jével és inkább a használt cuccok élettartamát akarják meghosszabbítani. Van min agyalni a híres cégeknek ! De hallani, hogy van amelyik már próbál a használt darabjaival is üzletelni...
Jinx
2021. március 25. 07:35
Ja és ha valami zsarnok kitalálná hogy egyszerűen megtiltja a húsevést, azt el kell küldeni a fenébe.
Jinx
2021. március 25. 07:30
Az igaz hogy a modern ember túl sok húst eszik, régen a köszvény a gazdagok betegségének számított. De a rovarevős hagymázas hülyeségek helyett inkább a egészséges mennyiségű, helyben termelt, minőségibb előállítású húst kellene tolni.
annamanna
2021. március 25. 00:13
Aki ezt megnézi, annak garantáltan elmegy a kedve a húsevéstől, cakkpakk: https://www.youtube.com/watch?v=FYOi1xeSoL8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!