A Moderna már kisbabákon is teszteli az oltást

2021. március 16. 19:37

A vakcinát 6 hónapos és 12 éves kor közötti kiskorúakon végzett kísérletek során tesztelik.

2021. március 16. 19:37
null

Moderna amerikai biotechnológiai vállalat kedden bejelentette, hogy az első gyermekek megkapták az oltásukat abban a kísérletben, amelynek során a vállalat koronavírus elleni vakcináját tesztelik a 6 hónapos és 12 éves kor közötti kiskorúakon.

Az Egyesült Államokban és Kanadában – 6750 gyermek részvételével – zajló kísérletben együttműködik az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete , valamint az Egyesült Államok egészségügyi minisztériuma is.

Cél: a biztonság

„Ez a gyermekgyógyászati kísérlet segít megállapítani, hogy a COVID-19 oltóanyagunk mennyire biztonságos a fiatalabb korosztály esetében” – mondta Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója.

A tervek szerint a kutatók először meghatározzák az oltás biztonságosságát és helyes dózisát a 6 és 12 év közötti gyermekeknél, majd fokozatosan haladnak a legfiatalabb korosztály irányába. Miután minden korcsoportban meghatározták a helyes dózist, a vizsgálat második szakaszában a vakcinát úgynevezett placebóval – azaz álgyógyszerrel – szemben tesztelik, hogy felmérjék, biztonságos-e és kiváltja-e a sejtek ellenanyag termelését.

Sorakozik a többi gyógyszercég is

A Moderna és a Pfizer-BioNTech vállalatok már korábban elkezdték vakcina-kísérleteiket a 12 éves és idősebb serdülők között, amelynek eredményeiről várhatóan hamarosan beszámolnak. A Johnson & Johnson szintén benyújtotta kérelmét az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hatóságához, miszerint oltóanyagukat egyaránt tesztelnék a 12 és 18 év közötti gyermekek, illetve a 0 és 18 év közötti fiatalok esetében is. Az AstraZeneca brit vállalat és az Oxfordi Egyetem a múlt hónapban indított el egy kísérletet Nagy-Britanniában, melynek keretein belül vakcinájukat 6 éves korú gyermekeken tesztelik.

(MTI)

A címlapkép illusztráció.

Kép forrása: AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Grünfeld Ráhelné
2021. március 17. 00:08
Talán egyszer majd dzsenderista oltást is kapnak, hogy védve legyenek a szörnyű ideológiáktól. Megfelelő antifasiszta neurális mRNS-ek kellenek génágyúkkal.
Kriszta67
2021. március 16. 22:50
Ezt amúgy hogy? Vannak akik felajánlják ilyen célra a gyereküket? Vagy a szülők tudta nélkül? Árvákon?
hopika
2021. március 16. 22:23
ÉBRESZTŐ! Kezdenek egyre aggasztóbbak lenni a korlátozások és kísérletek. Bejelentették, h Európában van a fülöp szigeteki variáns. készüljetek h életetek végéig ezzel fognak korlátozni... és így továb és így tovább. USA-ban és EU-ban is bejelentették hogy fel kell készülni a jövőben előforduló vírus mutációk elleni védekezésre. ez lefordítva azt jelenti, hogy egész pontosan arra kell nekünk embereknek felkészülni hogy ezentúl korlátozások között fogunk élni. senki ne reménykedjen hogy újra utazni fog, sörözni egy étteremben, koncertre járni zöld igazolvány nélkül....de valószínűleg még az is kevés lesz hozzá. Addig kell fellépni ez ellen amíg nem késő. Kérjül vissza a normális életünket!
Szeredai
2021. március 16. 22:21
Helyes. A fénykép nem kellett volna, horrorszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!