Várhelyi Olivér is felkerült az ukrán nacionalisták listájára

2021. február 16. 13:29

Az ukrán oldal indoklása szerint Várhelyi Olivér nyíltan beavatkozik Ukrajna belügyeibe.

2021. február 16. 13:29
null

Az Ukrajna ellenségeit listázó oldalra a magyar politikus ma reggel került fel – írja az Index. Az ukrán oldal indoklása szerint Várhelyi Olivér nyíltan beavatkozik Ukrajna belügyeibe, támogatja Kárpátalján a szeparatizmust. Az oldalra olyan személyes adatok kerülnek fel, amelyek nyilvános forrásokból nem érhetőek el, kizárólag titkosszolgálati, kormányzati forrásból.

Várhelyi Olivér, a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős európai uniós biztos az EU-Ukrajna Társulási Tanács múlt heti eszmecseréjét követő sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az ukrán nemzeti kisebbségi törvénytől, az EU elvárja, hogy megfelelően szabályozza a nyelvhasználatra és az oktatásra vonatkozó jogokat. A politikus vélhetően ezért került fel a listára, amelyen egyébként megtalálható többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Brenzovics László, a KMKSZ elnöke is.

Nyitókép: Alexandros Michailidis / Hans Lucas / AFP

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopa
2021. február 19. 09:09
Bízhatunk a jó Putyinban, előbb utóbb le rendezi az ukrán kérdést. A jó Merkel anyó is segit neki az északi áramlatokkal.
hunpettel
2021. február 17. 00:45
Tudtommal Várhelyi nem is Fidezses politikus. Függetlenként van mindenütt regisztrálva. Egyébként, hogy miért fenyegetőznek, azt ő maga mondtael: az EU 12 milliárdot adott Ukrajnának. Az ukránoknak ez a gyengeség jele. Pénzt adtak, tehát félnek! Orbánék is állandóan finanszírozzák öket (vagyis áttételesen a magyar gyerekeket terrorizáló ukrán banditákat), ahelyett, hogy alkotmányba foglalnák, hogy magyar katona nem harcolhat ukránnal egy oldalon. Ezzel a NATO kérdése is lerendeződne a többi Nato tag számára is érthetően.
mokány
2021. február 16. 18:13
Hajrá Faluhelyi !!!
Pipas2
2021. február 16. 16:53
Nem tudják ezek a tetvek megfélemlíteni a Magyarokat! El fognak tünni a szemetes gödörbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!