„Vakcina-nacionalizmusról” beszél a Kereskedelmi Világszervezet új elnöke

2021. február 16. 10:16

A jelenség Ngozi Okonjo-Iweala szerint lassítja a járvány legyőzését.

2021. február 16. 10:16
null

A vakcina-nacionalizmus veszélyére figyelmeztet Ngozi Okonjo-Iweala, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) hétfőn kijelölt új elnöke – írta meg a Reuters. A hölgy hozzátette, hogy az általa vakcina-nacionalizmusnak nevezett dolog lelassítja a koronavírusból való kilábalást és minden ország gazdasági növekedését komolyan hátráltathatja, a szegény és gazdag országokét egyaránt. A szervezet első női, egyben első afrikai elnöke sürgette, hogy a tagországok oldják fel az olyan, exportra vonatkozó korlátozásokat, melyek lassítják a szükséges gyógyszerek és kellékek kereskedelmét.

Elmondta: „A vakcina-nacionalizmus nem kifizetődő, már jönnek a variánsok. Elvtelen dolog, hogy emberek máshol meghalnak, sorban állnak, miközben nálunk megvan a technológia.” Ismertette: a szervezet által végzett tanulmányok szerint nagyjából 9000 milliárd dollárral vetné vissza a világgazdaságot, ha a szegény országok lakosait nem sikerül gyorsan beoltani. „Mind emberi, mind gazdasági szempontból nagyon költséges most nacionalistának lenni a nemzetközi közösségre nézve” – hangsúlyozta a WTO elnöke.

Kép forrása: Facebook

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Daily
2021. február 16. 13:35
Mennyivel elegánsabb (liberálisabb) megoldás, hogy fekete néni mondja (Kereskedelmi! Világszervezet (WTO)). A volt és új gyarmattartók gyártják a vakcinát. Cserébe még több nyersanyagot, kávét, kakaót, földet, helyi melóst stb. fognak kérni.
luisbathhelena
2021. február 16. 13:22
Ki akadályozza meg Afrikát hogy saját oltóanyagot állítsanak elő?? Kereslet van rá bőven....
Knerten
2021. február 16. 12:51
Ez milyen képződmény? Doktor Nyukenge-Mgunga kislánycsonkító, leprát albínóvérrel gyógyító szakorvos? Az ész megáll és szalutál.
patópál
2021. február 16. 12:47
Ha ilyen kvótaidiótákkal töltik fel a nemzetközi szervezeteket, az garantált út a jelentéktelenségbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!