Több száz ritka kaktuszt erősített a testére egy nő

2021. február 03. 17:21

Így akarta becsempészni őket Új-Zélandra.

2021. február 03. 17:21
null

Száz óra közérdekű munkára ítéltek Új-Zélandon egy nőt, aki 947 pozsgás növényt, köztük több száz ritka kaktuszt próbált becsempészni Kínából a testére erősítve.

A 38 éves nő harisnyákba rejtve próbálta meg becsempészni a csendes-óceáni szigetországba a szárazságtűrő, jórészt szúrós növényt, köztük hat védett faj példányait még 2019 márciusában. A szokatlan csempészáru piaci értékét átszámítva több mint kétmillió forintra becsülték.

A kaktuszcsempészre egy rendőrkutya figyelt fel. Miután a kutya kiszagolta, hogy a nővel valami nincs rendben, a csempész a wellingtoni repülőtér mosdójában próbált megszabadulni a kaktuszoktól, ahol azonban a biztonsági őrök elfogták. Pótlólagos büntetésként a nő egy évig rendőrségi megfigyelés alatt lesz a bírósági ítélet szerint.

Új-Zélandon szigorú törvények szabályozzák a növények bevitelét. A mezőgazdasági minisztérium illetékese szerint a mostani ítélet figyelmeztetés mindazoknak, akik veszélyeztetett növényfajokat akarnak becsempészni az országba.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. február 04. 01:26
"Az új-zélandi karantén-szabályok szigorúak, az országba nem lehet bevinni nyers élelmiszereket (hús, húskészítmények, méz, tejtermékek, stb.)." https://utikritika.hu/uj-zeland/hasznos_informaciok Ehhez hasonló: "az Unió külső határain tilos behozni bármilyen állati eredetű élelmiszert. Ha az utazó ilyesmit szállít a csomagjában, járművében vagy zsebeiben, akkor azt a határon vagy kidobja, vagy a belépés előtt megeszi." https://444.hu/2020/12/19/a-brit-kamionsoforok-januar-elsejetol-nem-lephetnek-be-sajtos-sonkas-szendviccsel-az-eu-ba
Vakfolt
2021. február 03. 23:36
"Több száz ritka kaktuszt erősített a testére egy nő" Valami mást kellett volna beerősítenie a testébe.
anegy_
2021. február 03. 20:19
Jó nagy "cigányszoknya" lehetett rajta. De akkor is közel 1000 db még ha csak ujjnyi darabok is, nem semmi az ötlet! Egy fotót megnéztem volna a ruházatáról, nem a pofájáról.
Pandaka pygmaea
2021. február 03. 19:05
Mondhatta volna, hogy hivatásos fakír és a kaktuszok a munkaeszközei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!