Szlovákia is szigorít a határellenőrzésen

2021. február 16. 16:22

A szlovák külügyminisztérium azt javasolja a polgároknak, hogy ne utazzanak külföldre.

2021. február 16. 16:22
null

Február 17-től Szlovákia határain szigorításokat vezetnek be, amely regisztráció- és karanténkötelezettséget is jelent – írja a szlovák nemzeti hírügynökség alapján a Bumm.sk. A Szlovákiába történő belépés előtt mindenkinek be kell magát regisztrálnia a korona.gov.sk/ehranica internetes címen.

A repülőgépen érkező személyek kötelesek egyúttal kitölteni egy az utasok nyilvántartására szolgáló formanyomtatványt, és ők is kötelesek vagy otthoni karanténba, vagy karanténközpontba vonulni – kivéve azokat a személyeket, akiknek felmentést ad ez alól az SZK Közegészségügyi Hivatalának a rendelete.  A külügyminisztérium felhívta arra is a figyelmet, hogy az említett rendeletben szerepel a Szlovákiába történő hazatérésnek az összes feltétele, a karanténszabályok, a kötelezettségek és a kivételek is.

A Szlovákiába történő belépéskor, valamint az országban történő tartózkodás ideje alatt is köteles mindenki a rendőri testület tagjainak a kérésére felmutatni a regisztrálásról szóló igazolást.

Nyitóképen: Az esztergomi határátkelő. Fotó: Besenyei Gergely / AFP

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!