Spanyol radikálisok zsidóztak az ottani „kitörés napján”

2021. február 18. 11:12

A Kék Hadosztályról is megemlékeztek.

2021. február 18. 11:12
null

A Juventud Patriota nevű szervezet felhívására több falangista szervezet is lerótta tiszteletét a második világháború idején Hitler mellett harcoló Kék Hadosztály előtt. A rendezvény nyílt antiszemita uszítás színtere volt — olvasható a TEV honlapján.

A hírről a Neokohn is beszámolt. Cikkükből kiderül: A „Hazafias ifjúság” nevű szervezet felhívására mintegy 300 ember vonult át Madridon az Almuneda temető felé, hogy megemlékezzenek a főként önkéntesekből álló Kék Hadosztályra, amelynek számos veteránja ott van eltemetve. A demonstrációt az olyan falangista csoportok támogatták, mint például a Spanyolország 2000 párt, vagy a La Falange, amelynek elnöke, Manuel Andrino is részt vett a felvonuláson.

A menet a hadosztály pajzsát viselő zászló mögött, a „Becsület és dicsőség az elesetteknek” felirattal haladt végig a városon. A résztvevők a temetőben ahhoz az emlékműhöz vonultak, amelyet a Kék Hadosztálynak állítottak, náci karlendítéssel fejezték ki tiszteletüket a németek oldalán harcoló katonáknak, és falangista témájú dalokat énekeltek.

Az eseményről videó is készült.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NDAP1945
2021. február 18. 15:49
A mi zsidóbarát kormányunk már el is ítélte a dolgot, valamint kiáll a kóser vágás mellett is.
civis72
2021. február 18. 15:21
a biboldókat imádni kell ...olyan kurva jó emberek
Robur
2021. február 18. 15:02
"főként önkéntesekből álló Kék Hadosztályra". Tehát voltak köztük sorozottak is, akik akaratuk ellenére mentek.
Robur
2021. február 18. 14:09
Látom ennek örül a sok tetves náci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!