Refloresta: egymillió fáról énekel Gilberto Gil

2021. február 22. 18:35

Két ismert művész, Sebastiao Salgado fotós és Gilberto Gil zenész kampányt indított, hogy évente egymillió fát ültessenek Brazíliában.

2021. február 22. 18:35
null

Gil, az egyik legnépszerűbb brazil gitáros-énekes a kampányt saját szerzeményével indította, a Refloresta (erdősítés) című dalt vasárnap este adta elő egy brazil tévéműsorban. A videoklip, amelyben Gil haja színpompás növényzetté változik és körülötte trópusi madarak repkednek, családi vállalkozás, Gil fiai zenélnek benne, a producer Salgado fia, Julian.    

Sebastiao Salgado fotográfust a háborús övezetekben és a pusztuló természetről készített felvételei tették híressé.

2019-ben a német könyvszakma békedíjjal tüntette ki. A Párizsban élő fotós a brazil Minas Gerais állambeli Aimorésben 1998-ban létrehozott Instituto Terra (Föld intézet) nevű szervezetével évtizedek óta küzd az újraerdősítésért. A szervezet már fák millióit ültette el az állam Vale do Rio Doce régiójában. A 77 éves fotós tavaly nemzetközi kampányt folytatott az őslakosok koronavírus elleni védelméért, támogatói között volt Gil Gilberto mellett Gisele Bündchen szupermodell és Brad Pitt is.

(MTI)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fabatka
2021. február 22. 21:07
Vicces hogy egy szál gitárral többet tesz, mint Greta egy rakat médiával. A zene szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!