Nyíltan bírálta saját kormányát Kim Dzsongun

2021. február 12. 08:17

Számos kritikát fogalmazott meg az észak-koreai vezető.

2021. február 12. 08:17
null

A kommunista ország hírügynöksége pénteken azt közölte, hogy Kim Dzsongun hiányolta az újításokat és az intelligens stratégiát az ország újabb ötéves gazdasági tervének kidolgozása során. Azzal vádolta a kabinet tagjait, hogy olyan programokat terveznek, amelyek semmi lényegi innovációt nem tartalmaznak a korábbi elhatározásokhoz képest.

– jelentette ki a kormányülésen Kim Dzsongun, akit a KCNA idézett.

Ráadásul – az észak-koreai vezető szerint – egyes ágazatokra vonatkozó elképzelések irreálisan lettek megszabva, míg másokban olyan célokat határoztak meg, amelyeket könnyűszerrel el lehet érni. Kim Dzsongun emellett sürgette az áruk és alapanyagok hazai termelésének fokozását. Szakértők szerint ennek oka a Kínával folytatott kereskedelem összeomlása lehet, ez a koronavírus-járvány nyomán bevezetett korlátozások miatt nagyjából 80 százalékkal zsugorodott.

Csütörtökön ért véget a kommunista országban kormányzó Koreai Munkapárt négynapos plenáris ülése, amelyen Kim Dzsongun egyebek mellett kifejtette elképzeléseit a Korea-közi viszonyról, a más államokkal fenntartott kapcsolatokról, valamint a pártszabályokról és a személyzeti kérdésekről is.

Kim Dzsongunt a Koreai Munkapárt kongresszusán a párt új főtitkárává választották januárban. A szakértők szerint a nagyrészt szimbolikus jelentőségű lépés célja, hogy jobban bebetonozza az észak-koreai vezető egyeduralmát. Kim Dzsongun ezzel megszerezte magának a 2011-ben elhunyt apja, Kim Dzsongil halála óta betöltetlen tisztséget.

(MTI)

Nyitókép: YouTube

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2021. február 12. 12:42
"Gyakoroljunk önkritikát elvtársak!"
cutcopy
2021. február 12. 09:18
De legalább nem úgy kellett kiszivárogtatni..
annamanna
2021. február 12. 09:06
"Mert énekszóra nógattak ott elfogóink, kínzóink pedig víg dalra" https://szentiras.hu/KG/Zsolt137 és https://www.youtube.com/watch?v=ta42xU2UXLA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!