Meghalt az egyik orvos, aki Navalnijt kezelte mérgezése után

2021. február 05. 07:46

A halálhírt a kórház közölte.

2021. február 05. 07:46
null

„Tragikus hirtelenséggel, 55 éves korában elhunyt Szergej Maximisin, az omszki sürgősségi kórház főorvos-helyettese”írja a CNN a kórház közleménye alapján, amelyben ugyanakkor a halál pontos okát nem jelölték meg.

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivistát tavaly augusztus huszadikán vitték az 1. számú omszki sürgősségi kórházba, miután rosszul lett egy Szibériából Moszkvába tartó repülőúton. Navalnij repülője kényszerleszállást hajtott végre Omszkban. Mint arra később fény derült, Navalnij szervezetében novicsok idegméreg volt.

Maximisin az ellenzéki politikus kezelése alatt nem vett részt a sajtótájékoztatókon. Mint a portál is írja, Navalnijt mesterséges kómába helyezték, és Berlinbe szállították, ahol öt hónapon át tartott a felépülése. Később visszatért Moszkvába, ahol börtönbüntetésre ítélték.

Leonyid Volkov, Navalnij főtanácsadója megerősítette, hogy Maximisin volt felelős Navalnij kezeléséért Oroszországban, konkrétan ő helyezte kómába. „Maximisin mindenkinél többet tudott Alekszej állapotáról. Nem ritka, hogy az ő korában lévő orvosok hirtelen elhaláloznak. Kétlem, hogy vizsgálatot indítanának az ügyében” – nyilatkozta Volkov.

Nyitókép: Moszkva városi bíróság / Sputnik / AFP

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. február 06. 11:00
"Maximisin mindenkinél többet tudott Alekszej állapotáról. Nem ritka, hogy az ő korában lévő orvosok hirtelen elhaláloznak. Kétlem, hogy vizsgálatot indítanának az ügyében". Ó, de kis aranyosak vagytok. Ugye, nem is gondoljátok, hogy a mai világban valaki esetleg utánanéz az eredeti mondatoknak? "(Maximishin) knew more than anyone else about Alexey's condition so I can't dismiss possibility of foul play. However Russia's health care system is very poor and it's not uncommon for doctors of his age to suddenly die. I doubt there will any investigation into his death," Volkov continued.
zolizolizoltan
2021. február 06. 10:52
Hasonlít a Kennedy gyilkosságra. A hatalom még megöl néhány embert.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. február 06. 08:07
Még a végén kiderül, hogy a legsúlyosabb amit találtak Navalnijnál az némi vodka a vérében.
Porkoláb Zsuzsa
2021. február 05. 23:24
Ezek, mióta fennáll a világ, így megy, két kéz négy fal között, senki nem látta. Nincs lefényképezve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!