Covidos a prágai állatkert egyik gorillája és két oroszlánja

2021. február 25. 20:07

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a járványügyi korlátozások miatt zárva tartó prágai állatkert egyik gorillájának és két oroszlánjának – jelentette be Miroslaw Bobek, az állatkert igazgatója csütörtökön.

2021. február 25. 20:07
null

„Jamvan és Suchi, a két oroszlán, valamint Richard, a 29 éves hím gorilla tünetei eddig enyhék. Az oroszlánok köhögnek, megfázásos tüneteik vannak, Richard fáradt és nincs étvágya” – írta Facebook-oldalán az igazgató.

Az intézmény vezetése szerint nagy valószínűséggel a személyzettől kaphatták el a vírust. Bobek közölte, hogy más állatokat is tesztelni fognak. Az intézmény felvette a kapcsolatot más állatkertekkel, ahol előfordult koronavírusos eset az állatok körében. Januárban a San Diegó-i állatkert jelentette be, hogy nyolcfős gorillacsapatuk néhány tagja megfertőződött Covid-19-cel.    A prágai állatkertben több mint 680 faj él, az intézmény hónapok óta zárva tart a pandémia miatt.    

Csehországban szerdán 13 657 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a szűrések, ami 2700-zal több az egy hete regisztráltnál. A kórházakban mintegy 7000 koronavírusos beteg fekszik, közülük 1400 állapota súlyos.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/A San Diegó-i Állatkert Szafariparkja/Ken Bohn

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. február 26. 10:16
Egy kitüntetést megérdemel az, aki el meri kezdeni piszkálni az oroszlán garatját pálcikával. De tulajdonképpen a gorilláét is.
EMM195
2021. február 26. 08:10
Mit művelnek a csehek? Miért ilyen rohadtul fegyelmezetlenek? Még az állatkert lakóit is megfertőzik, gondolom a kedves ápolók. Mivel látogatók nincsenek. Unokahúgom és férje is Covidosok lettek Prágában. Egyébként nem csodálkozom, tojtak minden korlátozásra.
Camael
2021. február 26. 01:40
tessék mondani, ha a majmok, oroszlánok elkapják a vírust akkor a háziállatok miért nem kaphatják el, a kutyáink ,macskáink miért nem lehetnek vírusterjesztők?
Kup Lung
2021. február 25. 22:25
Az állatfarm lakói azon tanakodnak vajon nyugati avagy keleti vakcinával védjék meg közösségüket a pusztulástól. Késő estére aztán arra jutottak hogy mindegy milyen hisz a beadott vakcina a legjobb vakcina. ----- Természetesen az oroszlán mint az állatok királya soron kívül kapja az első oltást. És aztán a gorilla is jelezte h mint a legnagyobb emberszabású majom elvárja hogy az elsők között legyen. Az alsóbbrendúek bár kelletlenül de mindenképpen demokratikusan megszavazták a kérésüket. ------
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!