A brit miniszterelnök globális vakcinaelosztási rendszert sürget

2021. február 15. 07:43

Johnson szerint meg kell előzni a „nacionalista és megosztó politikát”, írja a Magyar Nemzet.

2021. február 15. 07:43

A Covid–19 elleni vakcinák egyenlő elosztását biztosító intézkedésekkel szeretné megelőzni a jövőben esetlegesen bekövetkező világjárványokat Boris Johnson írja a Magyar Nemzet. A brit miniszterelnök szerint olyan kihívásokkal kell szembenéznünk, mint a vakcinák minden országban egyenlő módon történő elosztásának jogos igénye és a gazdasági rendszer járvány okozta kárainak enyhítése, melyek végül a koronavírusból való tényleges felépülést jelenthetik majd – vetítette előre a Kanadát, Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Japánt, az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat tömörítő G7-csúcs legégetőbb témáit, amelynek ő lesz a házigazdája.

A brit miniszterelnöki hivatal szerint Johnson javasolni fogja egy globális akcióterv kidolgozását, amellyel megelőzhető lesz az a „nacionalista és megosztó politika, ami megmételyezte a koronavírus elleni kezdeti küzdelmet”.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csoda
2021. február 15. 13:49
Borist már beszippantotta Great Reset brigád, nem akar úgy járni mint Trump.
annamanna
2021. február 15. 13:25
A Pfizer biztos benne, hogy le tud szállítani 2 milliárd adag vakcinát https://index.hu/techtud/egeszseg/2021/02/15/a-pfizer-biztos-benne-hogy-le-tud-szallitani-2-milliard-adag-vakcinat/
ato boldizsár
2021. február 15. 12:18
De cuki.. miután ők megvannak, már lehet is jóemberkedni.. nem változnak ezek se soha, semmit.. :)
elfújta az ellenszél
2021. február 15. 10:28
A britek most már egészen másfelé kacsingatnak, a gyarmatokon akarják magukat helyzetbe hozni. Mivel a vakcinákat nagyrészt az EU-ban termelik, naná hogy Borisz a szivén viseli az elosztásukat a volt gyarmataikon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!