Veszettség elleni védőoltásokat juttatott Magyarország Kárpátaljára

2021. január 28. 13:17

A csaknem 23 millió forint értékű humanitárius vakcinaszállítmányt Grezsa István adta át az ukrán Vöröskeresztnek.

2021. január 28. 13:17

Kétezer adag veszettség elleni védőoltást adott át a magyar kormány képviseletében Grezsa István miniszteri biztos az Ukrán Vöröskereszt kárpátaljai megyei szervezetének a záhonyi magyar-ukrán határállomásnál csütörtökön.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a Tisza-hídon, a két ország határvonalánál tartott eseményen elmondta: a csaknem 23 millió forint értékű humanitárius vakcinaszállítmánnyal Kárpátalja vezetőinek kérését teljesíti Magyarország. „Öt évvel ezelőtt egy segélykiáltást kaptunk Kárpátaljáról, hogy nincs elegendő korosztályos védőoltás a gyerekeknek” – közölte Grezsa István.    Hangsúlyozta, az ennek kezelésére 2017-ben elindított magyar kormányzati program amellett, hogy biztosította Kárpátaljának a hiányzó vakcinákat, hozzájárult a magyarországi és az ukrajnai gyermekátoltottság között lévő hatalmas különbségek csökkentéséhez, csökkentette az Ukrajnában tapasztalt szülői oltásellenességet is.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2021. január 28. 15:05
Nem védőoltás kell a hoholoknak .
békalepcse
2021. január 28. 14:52
A megveszett ukrán nácikat csak az ólomdarázs tudja csak gyógyítani. Reméljük Putyin Elnök Úr már készíti elő a terápiás eszközöket.
civis72
2021. január 28. 14:04
Az UPA-nak égető szüksége van rá
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!