Újra bekeményít Észak-Korea

2021. január 13. 07:10

Kim Dzsong Un a katonai képességek kiépítését és nagyobb nukleáris elrettentést sürgetett.

2021. január 13. 07:10
null

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető országa katonai képességeinek kiépítését és nagyobb nukleáris elrettentést sürgetett a Koreai Munkapárt VIII. kongresszusának zárónapján - közölte szerdán a KCNA állami hírügynökség.

„Mindent meg kell tennünk a nukleáris elrettentés további növelése érdekében miközben kiépítjük a legerősebb katonai képességeket” – idézte Kimet a kommunista állam hírügynöksége.    

A pártkongresszus hétfőn választotta meg a Koreai Munkapárt új főtitkárává Kim Dzsong Unt. A szakértők szerint a nagyrészt szimbolikus jelentőségű lépés célja, hogy jobban bebetonozza Kim egyeduralmát. A tisztség betöltetlen volt a 2011-ben elhunyt apja, Kim Dzsong Il halála óta.    

Kim Jo Dzsong – Kim Dzsong Un – húga, aki maga is magas tisztséget tölt be a pártban a Központi Bizottság tagjaként szerdán élesen bírálta a dél-koreai hadsereget, amiért hírt adott arról, hogy vasárnap késő este Phenjan belvárosában katonai díszszemlét tarthattak. A KCNA-nak nyilatkozva kijelentette, hogy ez Szöul „ellenséges hozzáállását” mutatja északi szomszédjával szemben. Kim Jo Dzsong nem sokkal azt követően nyilatkozott, hogy Mun Dzse In dél-koreai elnök újévi beszédében ígéretet tett, áttörést fog elérni a megfeneklett nukleáris leszerelési tárgyalásokban.    

Megfigyelők szerint Kim Jo Dzsong gyakorlatilag a második számú vezető testvére mellett, és nyilatkozata, amelyben semmibe vette Mun párbeszédet sürgető törekvéseit, bizonyítja szerepét a rezsimben.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezekiel2517
2021. január 13. 17:50
A fodrászának az elérhetőségét szeretném kérni!
Búvár Kund
2021. január 13. 08:25
Nem tudom Bidének, mint jó "demokratának" Észak- Koreára vagy ránk, kell-e küldenie az amcsi bombázókat..csak úgy, hogy helyreállítsák a demokráciát. Mondjuk nálunk nagyobb hagyománya van a külső beavatkozás kérésének..
56október
2021. január 13. 08:12
Ez az ország a történelem és az emberiség szégyene.
Kristály
2021. január 13. 08:09
Megszerette Trampot most a magamódján harcol érte Bidekét nem csipi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!