Több mint háromszáz halálbüntetést hagytak jóvá Irakban

2021. január 24. 14:19

Jogvédők gyakran bírálják a bagdadi vezetést a halálbüntetések miatt.

2021. január 24. 14:19

340 halálbüntetést hagyott jóvá az iraki vezetés, jórészt terrorizmussal összefüggő ügyekben – áll az iraki elnöki hivatal közleményében.

Az elnöki hivatal hangsúlyozza, hogy a jogerős iraki bírósági ítéleteket azután „ratifikálták”, hogy alaposan, a hatályos jogi normáknak és az alkotmánynak megfelelően megvizsgáltak minden egyes bírósági döntést, amely ellen fellebbezni már nem lehet, és az elítélt kegyelemben sem részesíthető.   

Irak 2017 végén hirdetett katonai győzelmet az Iszlám Állam terrorszervezet kalifátusa felett. Az iraki bíróságok azóta több száz halálos ítéletet róttak ki, amelyeket Barhám Száleh elnöknek kell jóváhagynia. Külföldi, így francia és belga állampolgárok is vannak az elítéltek között.  

Jogvédők gyakran bírálják a bagdadi vezetést a halálbüntetések miatt. Tavaly mintegy száz elítéltet végeztek ki Irakban, ami megközelítőleg hetede volt a világon végrehajtott halálos ítéleteknek.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2021. január 24. 17:12
Jó. Akkor most ezek szunnita iszlám IA terroristák, vagy mi?
B_kanya
2021. január 24. 14:57
Érdekes, ha nincsenek irakban olyan terroristák, akiket tucatjával lehet megérdemelten felkötni, akkor az iraki "menekültek" mehetnek is vissza.
Mr. Sarah Kaufmann
2021. január 24. 14:38
Elég lenne bezárni őket. Ráadásul itthon sokan olyan fasiszta náci rezsimet akarnak, ami a nemnáci magyarokkal, meg zsidó magyarokkal, LMBTQIA+++ személyekkel bánik ilyen aljasul és kegyetlenül.
Akitlosz
2021. január 24. 14:37
A jogvédők lassan veszélyesebbek a terroristáknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!