Tanzánia elnöke: A fehérek nem tudnak vakcinákat fejleszteni

2021. január 28. 11:19

John Magufuli inkább a gőzinhalálást ajánlja a koronavírus ellen, a vakcina szerinte veszélyes.

2021. január 28. 11:19
null

Tanzánia elnöke, John Magufuli arra figyelmeztette országa lakosságát, hogy a koronavírus elleni vakcinák veszélyesek lehetnek – írja az Index az Aljazeera cikke alapján. Hozzátették: az államfő arra bíztatta az embereket, hogy az oltás helyett inkább „hagyományos módszerekkel" – például gőzinhalálással – védekezzenek a fertőzés ellen. „Az oltások veszélyesek. Ha a fehérek valóban ki tudnának fejleszteni vakcinákat, akkor az AIDS-re, a tuberkolózisra, a maláriára és a rákra is kifejlesztettek volna már egy-egy vakcinát” – mondta az elnök.

Az Index megírta: az államfő arra biztatta az egészségügyi minisztériumot, hogy legyenek óvatosak a külföldön kifejlesztett oltásokkal. Az elnök már korábban is szkeptikusan nyilatkozott a járványról, megkérdőjelezte a tesztek működőképességét, valamint az ország egészségügyi laborjának vezetőjét is felfüggesztette, írják. Az Index szerint júniusban, amikor a járvány első hulláma alábbhagyott az országban az elnök azt állította, hogy mindez az Istenhez ajánlott imáknak volt köszönhető.

(Index, Aljazeera)

Fotó: MTI

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Medve László
2021. január 28. 20:55
Nem tudom, mennyire igaz az alábbi hír, de ha igen, akkor nem csodálkozom, ha esetleg fenntartásai vannak. https://nebancs.hu/cikkek/multidezo/296-kenya-sterilizalo-tetanusz-oltasok.html
1Szkeptikus
2021. január 28. 19:30
Pedig már meg volt mondva hogy 7 milliárd ember lesz beoltva, ezek vajon nem tudják?
Zsaturnuzs
2021. január 28. 17:55
Lebuktunk, mi fehérek, kész. Megpróbáltuk megmérgezni a más bőrszínűeket a vakcináinkkal, de rájöttek a turpisságra. Büntetésül a sajátjainkat kell oltanunk ezekkel a mérgekkel...
bagira
2021. január 28. 17:27
Nem lehetetlen a kapzsi ballibsik covid oltásért Tanzániában szaladtak , közben az oltás ellem uszítanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!