Putyin is megmártózott a jeges vízben

2021. január 20. 07:23

Az orosz elnök az ortodox vízkeresztet ünnepelte meg.

2021. január 20. 07:23
null

Vlagyimir Putyin sem hagyta ki, hogy jeges vízbe mártózva ünnepelje meg az orosz ortodox vízkeresztet.

(Szöveg, fotó: YouTube)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. január 21. 17:30
A link most jó: Az orthodox keresztények - kb 200 millió ember - számára kiemelkedő ünnep a vízkereszt. Vlagyimir Putyin orthodox szokás szerint merítkezett meg epifánia ünnepén. Mellékelek egy videót- nézd meg. http://www.euronews.com/2019/01/20/orthodox-believers-swim-in-icy-waters-to-mark-epiphany-in-serbia 2019 január 20-án Belgrádnál készült. Azt nem tudom, hogy kizárólag csak férfiak teszik-e meg a megmártózást, de ennél a belgrádi eseményél egy hölgy, aki rákbetegségől gyógyult fel nyeri el a megmérettetést. Az ortodox keresztények számára a vízkereszt (vagy Teofánia) ünnepét, amelyet január 19-én tartanak, és Krisztus Jordán folyó keresztségére emlékeznek, a vizek megáldásával ünneplik. Ezen a szent napon a hagyományos Vízkereszt-kereszt úszás résztvevői bátran fagypont alatt állnak, és jéghideg tavakba és folyókba merülnek, hogy megtisztítási rituáléban visszanyerjenek egy fakeresztet.
Andilla
2021. január 20. 13:08
Női szemmel nézve százszor inkább egy ilyen nem túl jóképű, de keménytökű faszagyerek mint egy sármos mosolyú szépfiú, anyámasszony katonája Trudeau vagy Karácsony...
Kristály
2021. január 20. 10:02
A kis poronty a bolsi keltetőben rossz tejet szívott össztévesztették a cumisüveget és nem lett belőle vad bolsibuzi a jobboldali cumisüvegből cumizott. Csipem a pasit
villogókékfog
2021. január 20. 09:56
Egyszer én is kipróbáltam, bár csak nulla fokban. Érdekes utána, mintha egy kazán lobban fel a tüdőmben:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!