Örökre letilthatja Trump fiókját a Twitter

2021. január 07. 12:01

A Facebook és az Instagram egy napra blokkolta az elnök oldalát a szabályok megsértése miatt.

2021. január 07. 12:01
null

Erőszakba torkolltak Washington D.C.-ben a Donald Trump melletti, Joe Biden kinevezése elleni demonstrációk, a tüntetők  betörtek a Capitoliumba is. Az erőszakos események közepette a leköszönő elnök többször posztolt a közösségi oldalakon, az egyik Twitter-üzenetében például „kiváló hazafiaknak” nevezte a demonstrálókat.  

Ezután egy olyan videót tett közzé, amelyben elmondja, hogy bár megérti a demonstrálók érzelmeit, mégis inkább menjenek haza, és legyen béke. De azt is állította a Twitteren is megosztott videójában, a választást „ellopták” előle, és csak ezután üzente a mellette tüntetőknek, hogy térjenek haza otthonaikba, emiatt pedig A Facebook és a You Tube törölte a felvételt.

A Facebook és az Instagram egy napra blokkolta az elnök oldalát a szabályok megsértése miatt, a Twitter pedig 12 órára zárolta Trump fiókját, miután szerdán három bejegyzésének törlését is kezdeményezték, mert azok „erőszakra buzdíthatnak”.

A kifogásolt bejegyzéseket végül maga Donald Trump törölte az oldalról. A Twitter azt is közölte, ha Trump folytatja a közösségi oldal szabályainak felrúgását, akkor végleg letiltják a fiókját.

A közösségi oldal megvizsgálja azt is, hogy a választásokkal foglalkozó posztokat hogyan tudja még jobban kontroll alatt tartani.

Forrás: Portfolio

Nyitókép:MTI/EPA/The New York Times pool/Doug Mills

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2021. január 08. 11:21
Hé! zemberek nekünk is áll a zászló úgyhogy -22-re fel kel kötni a gatyát!
Robur
2021. január 07. 22:24
Még nagyobb probléma, hogy Monique Covet twitter fiókját is felfüggesztették.
brekker
2021. január 07. 20:38
Gyanús a hasonlóság a tévészékház ostrommal. Gempáért mentek ezek is?
Pierre
2021. január 07. 20:11
"Az utolsó pillanatban Trumpnak sikerült megnyitnia az utolsó alaszkai vadont az olajcégek előtt." https://444.hu/2021/01/07/az-utolso-pillanatban-trumpnak-sikerult-megnyitnia-az-utolso-alaszkai-vadont-az-olajcegek-elott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!