Megrongálták a melbourne-i Puskás-szobrot – Mikola helyreállítja

2021. január 29. 10:46

Mikola István nagykövet veszi kézbe az Ausztráliában 2017-ben állított szobor ügyét.

2021. január 29. 10:46
null

A Manchester United és az Aston Villa kapusa, Mark Bosnich is megosztotta a Twitterén a képet a nem jó állapotban lévő melbourne-i Puskás-szoborról – írta meg a Telex. A portál írt a városban működő konzulátusnak, ahonnan ezt a választ kapták:

„Tudomásunk van a szobor sajnálatos megrongáltságáról. Megtettük a szükséges lépéseket a szobor helyre hozataláért, az illetékes hatóságnak való bejelentéssel egyetemben. Dr. Mikola István nagykövet szombaton személyesen is látogatást tesz a Puskás szobornál, amire az elmúlt hónapokban nem volt lehetősége a Covid-19 világjárvány következtében hatályban lévő ausztrál szigorú utazási korlátozások miatt” – írták.

A Telex közölte: a szobrot a magyarság jelképének szánták 2017-es átadásakor, most hiányzik róla a Puskást méltató tábla, megsérült a talapzata. Puskás hazatérése előtt 1989 és 1991 között edzőként dolgozott a városban, írják.

(Telex)

Kép forrása: Youtube-videó (átadás előtt)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2021. január 30. 08:17
Puskás is a kommunista diktatúra miatt emigrált. Ne szavazzatok a balos gyilkosokra!
granuloman
2021. január 30. 07:36
https://www.sportingnews.com/au/football/news/disgraceful-football-fans-call-for-ignored-ferenc-puskas-statue-to-be-relocated-in-melbourne/15chkpsjogui81oki8qa82dlpn https://mobile.twitter.com/77k..
annamanna
2021. január 29. 23:55
Négy év alatt teljesen megváltozott a szobor SZÍNE. Teljesen biztos, hogy nem a rongálók miatt. Eleve be volt fújva valami festékkel, ami négy év alatt teljesen lekopott. És ha a színe ilyen furcsa változáson ment keresztül, akkor feltehető, hogy az egész műalkotás cakkpakk kókány trehány munka. De legalább jól túl volt árazva.
Box Hill
2021. január 29. 17:41
A szobor olyan rossz, hogy magától is megrongálódik. Mikola foglalkozzon a szingli hordákkal. Akkor sikerült a Fidesz esélyeit rontani vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!