Kárpátalján betiltanák a magyar himnuszt

2021. január 31. 11:00

A Nép Szolgája párt képviselője nyújtott be módosító tervezetet a helyi önkormányzatokról szóló törvényhez. A párt vezetője Volodimir Zelenszkij államfő.

2021. január 31. 11:00
null

Anatolij Kosztyuh, a Nép Szolgája párt kárpátaljai parlamenti képviselője a Legfelső Tanácsban módosító tervezetet nyújtott be a helyi önkormányzatokról szóló törvényhez, amely megtiltaná a külföldi állami himnuszok éneklését és lejátszását a tanácsüléseken – adta hírül a politic.karpat.in.ua hírportál a mukachevo.net híre alapján.

Közölték: az ungvári illetőségű honatya módosító törvénytervezete szerint a „községi, nagyközségi, városi, városi kerületi, járási és megyei tanácsok plenáris üléseinek Ukrajna állami himnuszaival kell kezdődniük és befejeződniük.” A törvénymódosító indítványnak megfelelően „tilos a külföldi állami himnuszok éneklése (és lejátszása) a községi, nagyközségi, városi, városi kerületi, járási és megyei tanácsok ülései során, kivéve azokat az eseteket, amikor az üléseken külföldi állami küldöttség, csoport vagy tisztségviselők vesznek részt” – írja a politic.karpat.in.ua.

Az Index hozzátette: a tiltás alól mentesülhetnek azok az események, amikor az üléseken külföldi állami küldöttség, csoport vagy tisztségviselők vesznek részt. Ukrajnában két kisebbséget, az oroszokat és a magyarokat érintheti hátrányosan a törvénytervezet életbe léptetése – írják.

(Index, politic.karpat.in.ua)

Fotó: MTI

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2021. február 01. 04:16
Innen ahol tudok keresztbe teszek az Ukránoknak. Nem sok, de amit tudok megteszek az életben, hogy szopassam őket.
nempolitizálok
2021. január 31. 17:31
Na ettől lesznek igazán ukránok a magyarok. Azért a libsik mekkora kussban vannak. Pedig mekkora pénzek mennek el az állítólagos jogvédelemre. Ezért hiteltelenek ezek. Ukrajna Soros érdekeltség, Soross haverjai és az ukrán maffia közösen uralja.
civis72
2021. január 31. 17:28
Annyi fiatal Ukrán munkást kell elszipkázni tőlük amennyit csak lehet....baszódjanak meg a nyomorult koszfészkükben
Mandolini
2021. január 31. 15:29
Pá pá EU, pá pá NATO.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!