Fegyvert is viselhetnek a Nemzeti Gárda tagjai

2021. január 13. 10:27

A Nemzeti Gárda 10-15 ezer tagját vezényelhetik Washingtonba, hogy segítsenek a rendőrségnek a Biden beiktatása körüli teendőkben.

2021. január 13. 10:27
null

Fegyvert is viselhetnek az utcákon a Nemzeti Gárda Washingtonba vezényelt tagjai – közölték amerikai tisztségviselők helyi idő szerint kedden. Ryan McCarthy amerikai védelmi államtitkár azt követően engedélyezte a fegyverviselést a gárda tagjai számára, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) fegyveres tüntetések veszélyére figyelmeztetett Washingtonban, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt január 20-ai beiktatása közeledtével. Egyelőre annyit tudni, hogy a Capitolium védelmével megbízott gárdisták önvédelem céljából biztosan hordanak majd fegyvert maguknál – árulta el az egyik illetékes.

A Nemzeti Gárda 10-15 ezer tagját vezényelhetik Washingtonba, hogy segítsenek a rendőrségnek a Biden beiktatása körüli teendőkben. Elsősorban védelmi, logisztikai és kommunikációs feladatok ellátásánál számítanak rájuk. Az amerikai hadsereg még nem kommentálta az értesülést. Múlt szerdán Donald Trump elnök több száz feldühödött híve erőszakkal behatolt a Capitoliumba, és csak négy órányi művelettel – a Nemzeti Gárda segítségével – sikerült őket eltávolítani az épületből. Az ostrom során öten életüket vesztették. Az incidens miatt meg kellett szakítani a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményének véglegesítését.

(MTI)

(Fotó: A nemzeti gárda katonái az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium előtt 2021. január 7-én. Az előző nap Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja erőszakkal behatolt az épületbe, miközben a kongresszus két háza összeült, hogy hivatalosan is véglegesítse a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményét. MTI/EPA/Justin Lane)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. január 13. 13:41
..és a klubrádió közben attól fosik , hogy Orbán katonai diktatúrát fog bevezetni
I_Isti
2021. január 13. 13:26
Az összes ilyen fegyveres faszi - pl nemzeti gárdista - gyakorlatilag rendpárti, republikánus. Na most én, a washingtoniak - főleg az elit - helyében lehet, hogy jobban félnék a fegyveres nemzeti gárdától, mint a trumpista "csőcseléktől", vagy akármi mástól. :D
u.cserkész
2021. január 13. 13:15
Nos, azóta kiderült, hogy a cikk szövege szerinti Trump szimpatizánsok mellett, ki tudja mennyi antifa és BLM aktivista is benyomult a Capitoliumba.
makám
2021. január 13. 12:46
a szemüveg meg az ork fejdorma alapján maszkban is látszik melyik nemzet gárdája..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!