Európai Gyógyszerügynökség: Nincs kapcsolat a Pfizer/BioNTech vakcinája és a halálesetek között

2021. január 29. 11:29

Ezek az esetek nem vetnek fel az oltás biztonságával kapcsolatos aggályokat, állítja a hatóság.

2021. január 29. 11:29

Nincs kapcsolat a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinája és a beoltások után jelentett halálesetek között, és nem azonosítottak új mellékhatásokat sem – közölte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken Amszterdamban.

Az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő ügynökség a vakcina bevezetését követő első biztonsági felülvizsgálata nyomán megállapította, hogy nem hozhatók összefüggésbe az oltás beadása után regisztrált halálesetek – köztük idős, törékeny egészségű embereké – a vakcinával, és megállapította, hogy ezek az esetek nem vetnek fel az oltás biztonságával kapcsolatos aggályokat.

Az EMA december 21-én ajánlotta forgalmazásra a Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat és partnere, a BioNTech német biotechnológiai cég által közösen kifejlesztett vakcinát, amelyet karácsony óta alkalmaznak az Európai Unióban.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. január 29. 22:19
na persze ha megkapod a vak-cinát meghalsz akkor csak véletlen... ha meghalsz és kimutatják egy bullshit tesztel h kovidod van akkor attól haltál meg....
Falfirka
2021. január 29. 13:56
összefüggés csak akkor lenne, ha az kínai vagy orosz vakcina lenne. a bolgár ügynök nem bízik a magyar orvosokban, csak az eus-ban. szarnak ezek az életekre, az üzlet számít.
essze
2021. január 29. 13:22
Továbbra is várom az oltásos elhunytak számát feltüntető statisztikákat. Mellékelten az egy évvel ezelőtti koronavírusos halottak számát közlő adatokkal. Csak a korrektség okán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!