Észak-Korea katonai erejét fitogtatja Joe Biden beavatása előtt

2021. január 15. 19:56

Észak-Korea új típusú, tengeralattjárókról indítható ballisztikus rakétákat mutatott be, amelyet az állami média „a világ legerősebb fegyverének” nevezett.

2021. január 15. 19:56
null

A rakéták közül többet egy Kim Dzsongun vezér által szemlélt felvonuláson mutattak be – jelentette az észak-koreai állami média.

A fegyver tényleges képességei nem tisztázottak, mivel nincs információ arról, hogy valaha tesztelték volna őket. A katonai erő fitogtatása pár nappal Joe Biden amerikai elnökké választása előtt vette kezdetét Észak-Koreában. Kim Dzsongun az Egyesült Államokat hazája „legnagyobb ellenségének” nevezte korábban. Az észak-koreai állami média által közzétett képeken látható, hogy legalább négy nagy fekete-fehér rakétát mutattak be a zászlót lengető tömeg előtt.

Elemzők felhívták a figyelmet, hogy ez egy korábban nem látott fegyver. „Új év, új Pukguksong” – tweetelte Ankit Panda észak-korea szakértő. A tengeralattjárók által indított ballisztikus rakéták (SLBM) koreai beceneve a Pukguksong.

 

 

Bőrkabátban és prémes kalapban mutatkozott a bemutatón Kim Dzsongun, aki mosolyogva és integetve figyelte a phenjani Kim Ir Szen téren látható felvonulást, amely gyalogos katonákat, tüzérséget és harckocsikat is felvonultatott. 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. január 16. 14:05
Igazi nagy háborúkat az inter-szocialista nácik és az interkomcsi nácik tudnak megvívni egymással... Mint pl a csaláson győztes USA, és a biztos győztes Kim Dzsong Un...
masikhozzaszolo
2021. január 16. 10:05
Jé, ez ugyanaz, mint az Ahová lépek, szörny terem filmben. Nekünk is, légyci!
Agrippa
2021. január 16. 08:30
Olyan a kép, mintha dizájnos szövegkiemelőket vinnének matchboxok egy terepasztalon. Bár Bidennek ez sem tűnne fel.
Krupp Skya
2021. január 16. 07:56
Észak Korea olyan mint Gréczy Zsolt, ő is fitogtatott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!