Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist

2021. január 06. 15:51

A kis bengáli tigris a Nieve (Hó) névre hallgat.

2021. január 06. 15:51
null

Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist, mert anyja, egy cirkuszból öt éve kimentett állat, nem tudja szoptatni. Nieve (Hó), a kis bengáli tigris a múlt héten jött világra a masayai Nemzeti Állatkertben 954 gramm súllyal. Anyja helyett az állatkert igazgatójának felesége ad neki enni háromóránként.

Egész Közép-Amerikában ritka a fehér tigris, Nicaraguában első ízben született ilyen példány, bár a fővárostól, Managuától 20 kilométerre fekvő állatkertben már él két, 2019-ben Mexikóból kapott fehér tigris.

Az újszülött szülei hagyományosak, sárga-fekete csíkosak, Nieve anyai nagyapjától örökölte a bunda fehér színét okozó géneket. A kistigris légzési problémákkal és enyhe náthával született, ezért jelenleg gyógyszereket is kap.

A fehér tigrisek nem képeznek önálló fajt, és nem albínó állatok. Vadon élő példány nem ismert, állatkertekben néhány tucat fordul elő belőlük.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AKissLaci
2021. január 07. 12:16
Nicaragua fasiszta ország! Orbán és Putyin barátai! Fekete tigrisnek kellett volna születni. (Egyébként az is született, csak Orbán és Putyin médiája letagadja!) Két apától. Meg transztigrisnek. Kedves olvasóink! Az Európai Bíróság ítélete alapján a következő helyreigazítást kell közölnünk: "Orbán és Putyin kénytelen volt beismerni, hogy a haladó és demokratikus Nicaraguában két tigrisapától egy fekete bárány született. A kicsit Szent Grétának nevezték el, és egyelőre szójás lattéval táplálják, csak később szoktatják rá az organikus fűrészporra. Saját kérésére, természetesen."
Locomotive
2021. január 07. 08:42
Hogy lehet egy állat ilyen kibaszott cuki :DD Addig gyurmáznám, míg bele nem döglenék :D
Porkoláb Zsuzsa
2021. január 06. 23:20
Drága kis szépségek, öröm rájuk nézni.
borsika
2021. január 06. 17:55
Máris térdel, nehéz élete lesz, ha le nem festik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!