Több mint 100 migránst vettek fedélzetükre francia hatóságok hajói

2020. december 01. 19:29

Franciaország és Nagy-Britannia múlt szombaton megállapodást írt alá arról, hogy megfékezik a migrációt az említett útvonalon.

2020. december 01. 19:29

A francia parti őrség, a vízi rendőrség hajói és civil hajók 121 migránst vettek fedélzetükre, akik a La Manche-csatornán keresztül próbáltak eljutni Nagy-Britanniába. A La Manche-csatorna és Északi-tenger hatósági prefektúrája keddre virradóra a francia partok közelében lefolytatott hét különböző mentési műveletről számolt be. A prefektúra szerint a bevándorlók mindegyike egészséges.

A prefektúra óva intette a migránsokat attól, hogy megpróbáljanak átkelni a csatornán, mert az az egyik legforgalmasabb tengeri közlekedési útvonal, és gyakran rendkívül rosszak az időjárási viszonyok. A francia hajók a hétvégén további 64 embert vettek fel.

Franciaország és Nagy-Britannia múlt szombaton megállapodást írt alá arról, hogy megfékezik a migrációt az említett útvonalon. Priti Patel brit belügyminiszter korábbi közlése szerint a francia hatóságok az idén több mint 5000 illegális bevándorló bejutását akadályozták meg Nagy-Britanniába.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2020. december 01. 23:06
Álprobléma.
Megtalálta
2020. december 01. 21:28
"A prefektúra szerint a bevándorlók mindegyike egészséges." Nem látom, hogy bárki is aggódna értük? Felnőtt emberek, vállalják a felelősséget a tetteikért. Akkor is, ha az hülyeség.
Highlander07
2020. december 01. 20:19
Miért vették őket fel????
my fair lédig
2020. december 01. 20:09
"A prefektúra óva intette a migránsokat attól, hogy megpróbáljanak átkelni a csatornán" Jogos. Szájer is saját kockázatára próbált a csatornán átkelni. Véres lett a keze, plusz le is fülelték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!