Sargentini az Orvosok Határok Nélkül szervezetnél folytatja

2020. december 28. 20:11

A Magyarországgal szemben elindított 7. cikkelyes jogállamisági eljárás javaslattevője január elsejétől folytatja vezető beosztásban a szervezetnél.

2020. december 28. 20:11
null

Judith Sargentini az Orvosok Határok Nékül (MSF) nevű nemzetközi segélyszervezet hollandiai tagszervezetének az igazgató-helyettese lesz – írja a Népszava. A holland zöldpárti politikus – aki a magyarországi jogállam helyzetéről szóló, és a 7. cikkelyes eljárást elindító európai parlamenti jelentést készítette – 2019-ben otthagyta az uniós képviselő-testületet. Távozása után néhány hónapig migránsokat segítő önkéntesként dolgozott Afrikában.

A politikus tíz esztendőn át volt az EP tagja, ezt megelőzően nyolc évig az amszterdami önkormányzat képviselője. Sokat foglalkozott az emberi jogok, a fejlesztési együttműködés, a migráció kérdéseivel. „Szenvedélye, lendülete és elszántsága tökéletesen illeszkedik az Orvosok Határok Nélkül közösségéhez” – írja leendő munkaadója.

Címlapfotó: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2020. december 29. 08:16
Az orvosok határok nélkül az egyik legnagyobb cégszerűen dolgozó embercsempész hálózat. Ítélet is volt ellenük pár éve ezzel kapcsolatban.
NTLLK
2020. december 29. 07:03
Nincs valami atomerőmű, vagy mesterséges intelligenciát vezérlő központ... Vagy esetleg egy tehenészet, ahol méltó feladatok várnának reá?
Harangláb
2020. december 29. 06:51
...Valahogy az ilyenek mindig puhára esnek, és vár rájuk valami kis zsíros állás, valami kényelmesen párnázott szék...:)
Atilla
2020. december 29. 06:48
Szargennytini az új libernyák világ kirakatja,hogy lássa a világ,milyen emberek fognak vezetni,hogyan kell itt ott megjelenni... Természetesen,ha hagyjuk magunkat,hogy magyar szövetségesei a hatalom közelébe kerüljenek... Hagyjuk magunkat? Sosem hagyjuk magunkat,kiálunk a kereszténység,a magyar nép függetlensége a hagyományaink mellett ! ! !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!