Rendőrök lőttek le egy fekete férfit Ohioban

2020. december 23. 22:11

Az Egyesült Államok beli Columbusban ismét rendőri erőszak áldozata lett egy fekete férfi.

2020. december 23. 22:11
null

Az egyesült államokbeli Ohio államban egy vitatott rendőri bevetés ismét azzal végződött, hogy agyonlőttek egy afroamerikai férfit – közölte Andrew Ginther, Columbus város polgármestere helyi idő szerint kedden este a Twitteren.

 

 

A tettes rendőr nem kapcsolta be a testkameráját. Felfüggesztették a szolgálatból, és vizsgálat indult az incidens körülményeinek tisztázására. A columbusi rendőrség közlése szerint a rendőröket egy szomszéd hívta ki, aki arra lett figyelmes, hogy egy férfi hosszabb ideje ült egy autóban, amelynek motorját ki-be kapcsolta. Amikor a rendőrök kiérkeztek, egy nyitott garázst láttak, amelyből egy férfi éppen kijött. Bal kezében mobiltelefon volt, de jobb kezét eldugta. Az egyik rendőr rálőtt a férfira, kórházba szállították, ahol életét vesztette. Több részlet nem ismeretes.    

 

 

Legutóbb december elején lett egy afroamerikai férfi rendőri bevetés áldozata Columbusban.

A rendőrség közlése szerint a rendőrök egy gyanúsítottat kerestek, és eközben egyikük lelőtte a 23 éves Casey Goodsont. Ő azonban nem a keresett személy volt. Volt nála fegyver, de azt engedéllyel tartotta magánál. Nem volt büntetett előéletű, és vizsgálat sem folyt vele szemben. Az Egyesült Államokban idén többször megismétlődött a feketék halálával végződő rendőri erőszak. A legismertebb áldozat George Floyd volt, akit május végén egy brutális rendőri eljárásban öltek meg a Minnesota állambeli Minneapolisban. Ezután kezdődött a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) mozgalom, amely a rendőri erőszak elleni, hónapokig tartó tömegtüntetésekké, helyenként zavargásokká terebélyesedett.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 25. 23:53
A Mandiner bele van szerelmesedve ezekbe az "afroamerikai" áldozatokba. Is. Meg a zsidókba és a buzeránsokba. Na a medvékbe viszont nincsen.
reggeli
2020. december 25. 11:09
A cikk téves információt tartalmaz. A BLM mozgalom Obama alatt indult. A bűnöző Floyd halála után kezdtek törni-zúzni mindenféle, mint az állatok.
Frakk a macskák réme
2020. december 24. 22:10
Sejthetően nem lesznek zavargások.
1000bocs
2020. december 24. 19:50
Tisztázni szeretném, hogy feketéket nem szabad lelőni, ha gyanús helyzetben gyanúsam viselkedve életveszélyes fenyegetést jelenthet a rendőrre? Csak a feketék esetében kell a rendőröknek megvárniuk hogy az lőjön először, vagy a fehérek és sárgák esetébem is egy rendőr kötelezően lövesse le magát mielőtt a többiek intézkednek? Tartsunk-e a nemzeti médiában kiképzést arról, hogy a rendőrök intézkedése esetén az állampolgár NE működjön együtt, sőt támadja meg az intézkedő rendőrt? Ja, bocsánat. Ilyen már van. Ballib médiának hívják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!