Németh Zsolt: Az Európa Tanácsnak fel kell szólítania Ukrajnát, hogy ne fenyegesse a magyar közösséget

2020. december 10. 17:54

Németh Zsolt csütörtökön levélben figyelmeztette Rik Daems-t, az ET parlamenti közgyűlése elnökét a kárpátaljai magyarok helyzetéről.

2020. december 10. 17:54
null

Németh Zsolt, az ET magyar delegációjának vezetője a levélben tájékoztatta a belga politikust az ukrán biztonsági szervek által a magyar kisebbségi intézmények és vezetők ellen a múlt héten végrehajtott, a „szovjet időket idéző rajtaütésekről, amelyek célja a kárpátaljai magyar közösség megfélemlítése”. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) november 30-án házkutatást tartott több kárpátaljai magyar intézményél és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének lakásán is.

A házkutatások során – a KMKSZ tájékoztatása szerint – a kelet-ukrajnai zaporizzsjai bíróság egy korábban szeparatizmus vádjával indított büntetőügyre hivatkozó döntése alapján olyan tevékenységre kerestek bizonyítékokat, amely az ország területi egységének megbontására és a határok erőszakos megváltoztatására, az államnak való károkozásra irányul. A KMKSZ azonban úgy véli, hogy valójában koholt politikai vádak alapján tervszerűen felépített eljárásról van szó, amelynek célja a magyar szervezetek tevékenységének ellehetetlenítésén túl a kárpátaljai magyarságnak, valamint vezetőinek a megfélemlítése.

(MTI)

Címlapfotón: Fegyveresek házkutatást tartanak a KMKSZ irodájában. Forrás: YouTube.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. december 11. 18:35
Ukrajna sajnos teljes egészében Soros György zsebében van. A magyarellenes politika ennek köszönhető. A milliárdos spekuláns aljassága határtalan. Képes zsarolni az Ukrán államot, a Magyarok vegzálása érdekében. Csak az biztos, hogy Ő a pokol tüzében fog elégni.
Armageddon
2020. december 11. 11:10
Azerbajdzsánt is felszólíthatná, az sem EU tag.
balbako_
2020. december 10. 21:11
Végre egy tényleges, igazi jogállami probléma! Nosza kedves EU csak keményen!
Kristály
2020. december 10. 19:39
Ez Soros hátsó bosszúja Magyarország ellen hiszen Ukrajna fele már az övéké és az van amit ők akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!